6k

Wanneer je 6K binnenkomt...
ben je een ontdekker
ben je een schrijver
ben je een artiest
ben je een wetenschapper
ben je een leider
ben je een lezer
ben je een rekenkampioen
ben je een pleziermaker
ben je altijd samen (en nooit alleen)
ben je een vriend
ben je belangrijk
DOE JE ERTOE !!

Nieuws

Playbackshow 26 januari 2018

Datum: 2 februari 2018

Vrijdagavond was het weer zover. De playbackshow startte in een volle zaal. Dit jaar waren de optredens verdeeld in 3 delen: 1/2, 3/4 en het 5e en 6e leerjaar. Dit jaar hadden 73 kinderen zich opgegeven voor deelname!

Prijsvraag Playbackshow

Datum: 2 februari 2018

ver2018feb02ls

"Welke groep/artiest werd de laatste 5 jaar het meest geplaybackt?" Dit was de prijsvraag n.a.v. de 20ste playbackshow. Uit de 86 inzendingen werd door een onschuldige hand een winnaar getrokken. De winnaar is: Ollie uit 6H. Ouderraadslid, Ilse Van Dommelen, heeft maandagochtend deze prijs, een APP-kaart, overhandigd. Proficiat, Ollie. Nog veel plezier met je prijs!

Hockeywedstrijd

Datum: 15 december 2017

ver2017dec15l56

Op woensdag namiddag was het voor 5 en 6 hockeywedstrijd! Het was supertof! We wonnen met onze school de trofee van FAIR PLAY!!! Proficiat aan alle kinderen die mee deden!

Zeeklassen - afsluiter

Datum: 30 oktober 2017

Na een drukke week lijkt het al een hele tijd geleden dat we maandagochtend met 80 kinderen en 9 begeleiders met de bus vertrokken naar de zee. Maandag reden we meteen door naar Ieper en Passendale. Deze dag stond volledig in het teken van de oorlog. De Menenpoort, de IJzertoren en het museum van Passandale waren daar het bewijs van. Dit vonden de kinderen dan ook duidelijk heel aangrijpend.

Zeeklassen - donderdag 6H

Datum: 26 oktober 2017

ver2017okt26l6

Vanochtend moesten we weeral vroeg opstaan (7u.30!) want er stond een bus te wachten om ons naar Het Zwin te brengen. Het regende dus we zijn wel een beetje nat geworden. Gelukkig hadden we een goede gids die alles goed kon uitleggen. We leerden over slikken, schorren en duinen en welke plantjes daar allemaal groeien. Het Zwin is ook een luchthaven voor allerlei trekvogels. Nadien konden we ook nog leuke dingen doen op de interactieve tentoonstelling.

Zeeklassen

Datum: 25 oktober 2017

verklim2017okt25l56

Dinsdagavond: Laddercompetitie
Onze stagiaires Vincent, Fien en Stien hadden een heel leuk spel voorbereid. Onze groep van 80 kinderen (Klimop en De Verrekijker) werden in 16 gemixte groepen verdeeld. We moesten verschillende spelletjes spelen tegen de verschillende groepen. Elke groep had een leuke naam zoals: de zandkorreltjes, de garnalen, de Barkentijn, de emmer, de laarzen, de schelpen, de zeemeeuwen, de schepjes, de zandkastelen, de vissen, de wormen, de zeepaardjes, de strandjes, de zeesterren, de mosselen, de zeehondjes. De winnaar van alle spelletjes waren “de zandkorreltjes”. Dit was alweer een hele leuke avond zodat we weer blij waren dat we ons bedje zagen.

Zeeklassen - dinsdag 6H

Datum: 24 oktober 2017

ver2017okt24l56

We stonden deze ochtend heel vroeg op. ’s Ochtends hebben we lekker gegeten en onze picknick gemaakt om zo naar de garnaalvisser te gaan. Hij heeft ons veel uitleg gegeven ook als was het moeilijk om het te verstaan. Dan zijn we met de huifkar naar de garnaalvisser thuis gereden. Daar hebben we geleerd hoe we garnalen moeten pellen en hebben we er ook geproefd. Daarna zijn we met de huifkar terug naar De Barkentijn gereden. Terwijl hebben we super veel gezongen, plezier gemaakt en lekker gegeten. Dan zijn we naar Sun Parcs gewandeld, een zware maar leuke wandeling. Daar hebben we super veel plezier gemaakt en veel gezwommen. Daarna zijn we terug naar De Barkentijn gewandeld. Daarna hebben we weer lekker gegeten: frietjes met stoofvlees en sla. Daarna nog een lekker dessertje, amandelcake. Vanavond gaan we nog een leuke activiteit doen die de studenten (stagiaires) hebben voorbereid. Ik heb er super veel zin in!

4 x 4 Voetbal

Datum: 22 oktober 2017

ver2017okt22ls

Dankzij SVS kunnen onze leerlingen van allerlei sporten proeven op een vriendschappelijke manier. Het draait die namiddag om fair play, begrip voor elkaar en kennis maken met een misschien nog onbekende sport.