6h

Jongens en meisjes van 6H: respecteren elkaar
werken hard
leren graag iets bij
mogen fouten maken
zeggen alsjeblieft en dankuwel
doen altijd hun best
hebben goeie manieren
en grote dromen
proberen nieuwe dingen uit
ze zijn er graag,
in 6H
Welkom iedereen!

Nieuws

Sportdag Lagere school

Datum: 28 mei 2017

sportdagvermei2017

Dinsdag 23 mei 2017 hadden we onze jaarlijkse sportdag met de lagere school. De kinderen beleefden een heel sportieve en actieve voormiddag in ’t Molenslop en buiten rondom onze school. Alle groepen deden vier activiteiten zoals tikspelen, balspelen, spelenpaleis, parachute, reis rond de wereld, kubb, ...

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Verkeersweek

Datum: 4 mei 2017

verkeersweekvermei2017

In samenwerking met de gemeente werd er een jaarlijkse verkeersweek georganiseerd voor alle scholen van Ravels.

Verkeer rond onze school

Datum: 26 april 2017

verkeerssensibiliseringverapril2017

Van 18 t/m 21 april 2017 hebben de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar (i.s.m. de ouderraad) zich ingespannen om het verkeer rond onze school veiliger te maken. Ze maakten hierbij duidelijk waar er wel / niet geparkeerd kan worden en of er wel correct geparkeerd wordt.

  • Straatakkers: ‘Verboden hier te parkeren’
  • Voor de ingang van het gemeentehuis: ‘Niet parkeren voor het gemeentehuis’
  • Parking ’t Molenslop: ‘Bedankt omdat je juist parkeert op deze parking’ (tussen 2 witte lijnen)

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Lentefeest

Datum: 3 april 2017

lentefeestapril2017

Zondag 26 maart hebben onze leerlingen van zedeleer hun Lentefeest gedaan. Voor Sarah, Selina en Lotte was het de eerste keer. Zij hebben tijdens het toneel in de Wouwer gedanst op Dr. Beats. Dat was toch wel een beetje spannend. Nadien mochten ze naar huis met een rugzak vol leuke dingen en hun eigen Knubbe-beer.

Sponsortocht 5de en 6de leerjaar

Datum: 2 april 2017

sponsortochtl56april2017

Vandaag gingen we met het 5de en het 6de op sponsortocht. Iedereen had geld ingezameld en om 11 startte onze wandeling. De zon scheen en er was een licht briesje: ideaal voor de sponsortocht. We hebben in Klimop gepicknickt. Het was een leuke en voor sommige een vermoeiende namiddag! Nu kan de vakantie beginnen! Aan iedereen een fijne paasvakantie!!

Project 6H Amerika

Datum: 30 maart 2017

amerika6hvermaart2017

Bij meester Hans trokken we naar het continent Amerika. We leerden de Verenigde Staten kennen met behulp van de atlas en aan de hand van enkele filmpjes. We zagen dat er in dit land veel (te veel) wapens onder de mensen zijn. De meeste leerlingen vonden dit toch geen fijn idee en verkozen ons eigen Belgische systeem boven het Amerikaanse!

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Carnaval in De Verrekijker

Datum: 25 februari 2017

carnavalcatwalkfeb2017

Zowel 1/2/3 als 4/5/6 organiseerde vrijdagnamiddag een toffe carnavalsnamiddag d.m.v. een doorschuifronde. De klassen werden door elkaar gemixt en zo moesten zij 5 keer doorschuiven naar een andere activiteit. Juf Ingrid had een catwalk gemaakt waarop zij hun kledij mochten showen.

Kooknamiddag

Datum: 22 februari 2017

kooknamiddag6kfeb2017

Vrijdag 3 februari hebben we samen met 6H en 6K een kooknamiddagje gehouden. We moesten iets maken uit een Europees land. Het was heel leuk! Verschillende groepjes maakten taart, crumble, wafels, croque monsieur, ... Je kon nieuwe smaken ontdekken en het rook overal heerlijk.

Rijmen en dichten...

Datum: 24 januari 2017

limerickl56jan2017

In de derde graad gingen we naar aanleiding van de poëzieweek en de gedichtendag samen aan de slag. We kregen van onze juf of meester elk een ander gedichtje. Met dit gedichtje moesten we zoeken wie bij ons in het groepje zat. Vervolgens gingen we in groepjes van 3 aan de slag. Onze taak? Een limerick maken. Een leuke dichtvorm. Hieronder een voorbeeld.

Playbackshow 13 januari 2017

Datum: 19 januari 2017

playbackshowjan2017

Vrijdagavond was het weer zover. De playbackshow startte in een volle zaal. Dit jaar waren de optredens verdeeld in 3 delen: 1/2/, 3/4 en het 5e en 6e leerjaar. Dit jaar hadden 85 kinderen zich opgegeven voor deelname!

Week van het respect 7-13 november

Datum: 24 november 2016

respectmuurnov2016

De leerlingen van de Verrekijker dragen hun steentje bij!
Onze leerlingen hebben stilgestaan bij de betekenis van respect. Over het belang van respectvol gedrag voor mensen, dieren, milieu, materialen en zo meer, werd gesproken, gezongen en nagedacht en ook: gebouwd! Om te benadrukken dat wij hierin op onze school met zijn allen aan samenwerken, werkten de leerlingen aan een zogenaamde 'respectmuur'. Het resultaat is een prachtige 'muur' van papieren stenen.

6H naar Peru

Datum: 17 november 2016

peru6hnov2016

We werden met auto’s naar het station gebracht en daar hebben we de trein genomen naar Antwerpen-Berchem. Daarna zijn we te voet naar Studio Globo gewandeld. Daar moesten we ons vliegticket laten afstempelen en konden we met het vliegtuig vertrekken naar Peru. Er is een deel van onze klas naar Lima geweest en het andere deel naar Pataypampa (een dorp in het Andesgebergte).

Dag van de jeugdbeweging

Datum: 23 oktober 2016

dagvandejeugdbewegingokt2016

Op 21 oktober was het DAG VAN DE JEUGDBEWEGING! Vele kinderen kwamen in uniform naar school! De Chiro en de KSA waren erg goed vertegenwoordigd!

4 x 4 voetbal

Datum: 19 oktober 2016

voetbaltornooiokt2016

Hoewel het op het middaguur nog heel hard regende, konden we op 19 oktober in de namiddag onverwacht toch genieten van een droge editie van de 4 x 4 voetbal van SVS. Zoals elk jaar zakten verschillende jongens en meisjes van het 3de t/m 6de leerjaar af naar de voetbalpleinen.