5h

5H Iedereen kan iets, niemand kan alles

In het 5de leer je Frans
In het 5de krijg je een kans
Kunst met de grote K
Klas met de grote H
Zingen doen we tussendoor
Sporten; daar gaan we voor!
Samen leren we rekenen (ook op elkaar :) )
In ons schetsblok mogen we tekenen
Lezen van strips en boeken
Doen we in alle hoeken
De geschiedenis netjes op een rij
en uitstapjes maken ons blij
Zoveel te beleven in en buiten de klas
Sta je al klaar met je jas en je tas?
Welkom in 5H!

Nieuws

Sportdag Lagere school

Datum: 28 mei 2017

sportdagvermei2017

Dinsdag 23 mei 2017 hadden we onze jaarlijkse sportdag met de lagere school. De kinderen beleefden een heel sportieve en actieve voormiddag in ’t Molenslop en buiten rondom onze school. Alle groepen deden vier activiteiten zoals tikspelen, balspelen, spelenpaleis, parachute, reis rond de wereld, kubb, ...

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Verkeersweek

Datum: 4 mei 2017

verkeersweekvermei2017

In samenwerking met de gemeente werd er een jaarlijkse verkeersweek georganiseerd voor alle scholen van Ravels.

Intercommunaal examen 5H - Ontwerp T-shirt

Datum: 1 mei 2017

intercommunaaltshirt5hmei2017

We deden met onze klas mee met het intercommunaal examen. Onze opdracht was: Ontwerp een design voor een T-shirt waaruit jouw voorkeur voor je lievelingsmuziek, je favoriete zanger(es) popgroep, dj, ... blijkt. Jouw T-shirt moet een persoonlijke creatie zijn. Beschilder jouw ontwerp op een wit T-shirt. Anderen moeten meteen weten welk muziekgenre je graag hoort.

Verkeer rond onze school

Datum: 26 april 2017

verkeerssensibiliseringverapril2017

Van 18 t/m 21 april 2017 hebben de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar (i.s.m. de ouderraad) zich ingespannen om het verkeer rond onze school veiliger te maken. Ze maakten hierbij duidelijk waar er wel / niet geparkeerd kan worden en of er wel correct geparkeerd wordt.

  • Straatakkers: ‘Verboden hier te parkeren’
  • Voor de ingang van het gemeentehuis: ‘Niet parkeren voor het gemeentehuis’
  • Parking ’t Molenslop: ‘Bedankt omdat je juist parkeert op deze parking’ (tussen 2 witte lijnen)

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Sponsortocht 5de en 6de leerjaar

Datum: 2 april 2017

sponsortochtl56april2017

Vandaag gingen we met het 5de en het 6de op sponsortocht. Iedereen had geld ingezameld en om 11 startte onze wandeling. De zon scheen en er was een licht briesje: ideaal voor de sponsortocht. We hebben in Klimop gepicknickt. Het was een leuke en voor sommige een vermoeiende namiddag! Nu kan de vakantie beginnen! Aan iedereen een fijne paasvakantie!!

Projectdans 5H samen met de kleuters

Datum: 30 maart 2017

projectdans5hvermaart2017

Tijdens het project mochten we onze projectdans aan de kleuters aanleren. Zo kwamen 4 kleuterklassen naar onze klas 5H. We vonden het spannend! De kleuters van juf Martine, juf An, juf Chris en juf Ilse kwamen op bezoek! Het was heeeeeeel leuk! De kinderen deden heel goed mee. We dansten op het liedje van 'Hallo wereld' van kinderen voor kinderen. Sommige kleuters waren verlegen, anderen waren dat helemaal niet. We hebben er allemaal van genoten!!!!!!

Project De Wereld 5H

Datum: 27 maart 2017

dewereld5hvermaart2017

Tijdens het project gingen we bij juf Heidi koken. We maakten wokgroenten met rijst. We mochten zelf een spiegeleitje bakken, Het was heel lekker!

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Hilde Gerard op bezoek in het 5de leerjaar

Datum: 12 maart 2017

hildegerard5hmaart2017

Op vrijdag 10 maart kwam Hilde Gerard op bezoek in het 5de leerjaar. Ze vertelde over hoe belangrijk en leuk lezen wel is. Ze heeft al vele boeken geschreven. Meestal heel spannende. Sommige boeken spelen zich af in Turnhout! We mochten vele vragen stellen en het uurtje vloog voorbij. Aan het einde kregen we nog een kaart om zelf een bladwijzer te maken.

G-Sport

Datum: 2 maart 2017

gsportl5feb2017

Donderdag 23 maart ging het 5de leerjaar G-sporten. Dit wil zeggen dat ze ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Ze hebben kennisgemaakt met 4 G-sporten. Dovensport, zitbadminton, torbal en netbal met de bewoners van de Boomgaard. Onze leerlingen vonden het Geweldig, waren Geïnteresseerd, Geboeid kortom G-sport was een TOP-ervaring.

Carnaval in De Verrekijker

Datum: 25 februari 2017

carnavalcatwalkfeb2017

Zowel 1/2/3 als 4/5/6 organiseerde vrijdagnamiddag een toffe carnavalsnamiddag d.m.v. een doorschuifronde. De klassen werden door elkaar gemixt en zo moesten zij 5 keer doorschuiven naar een andere activiteit. Juf Ingrid had een catwalk gemaakt waarop zij hun kledij mochten showen.

Rijmen en dichten...

Datum: 24 januari 2017

limerickl56jan2017

In de derde graad gingen we naar aanleiding van de poëzieweek en de gedichtendag samen aan de slag. We kregen van onze juf of meester elk een ander gedichtje. Met dit gedichtje moesten we zoeken wie bij ons in het groepje zat. Vervolgens gingen we in groepjes van 3 aan de slag. Onze taak? Een limerick maken. Een leuke dichtvorm. Hieronder een voorbeeld.

Playbackshow 13 januari 2017

Datum: 19 januari 2017

playbackshowjan2017

Vrijdagavond was het weer zover. De playbackshow startte in een volle zaal. Dit jaar waren de optredens verdeeld in 3 delen: 1/2/, 3/4 en het 5e en 6e leerjaar. Dit jaar hadden 85 kinderen zich opgegeven voor deelname!

Rene Magritte

Datum: 27 november 2016

magrittenov2016

In 5H hebben we geschilderd en gewerkt naar het voorbeeld van René Magritte. Eerst maakten we de achtergrond. We schilderden wolken. Vandaag hebben we een tekening gemaakt op zwart papier en daarna uitgeknipt en op de wolken gekleefd. Wat vinden jullie van onze prachtige kunstwerken?

Week van het respect 7-13 november

Datum: 24 november 2016

respectmuurnov2016

De leerlingen van de Verrekijker dragen hun steentje bij!
Onze leerlingen hebben stilgestaan bij de betekenis van respect. Over het belang van respectvol gedrag voor mensen, dieren, milieu, materialen en zo meer, werd gesproken, gezongen en nagedacht en ook: gebouwd! Om te benadrukken dat wij hierin op onze school met zijn allen aan samenwerken, werkten de leerlingen aan een zogenaamde 'respectmuur'. Het resultaat is een prachtige 'muur' van papieren stenen.

Thema het bos

Datum: 17 november 2016

bos5nov2016

Op dinsdagnamiddag gingen we met het vijfde leerjaar naar het bos. We kregen van onze juffen zoekopdrachten. We moesten paddenstoelen, bladeren, vruchten, dieren, ... zoeken. Daarna een korte tentoonstelling van onze gevonden materialen en terug naar school. In de klas bekijken we alles nog uitgebreid. Jammer van het weer maar toch een leerrijke namiddag.

Poppenkast

Datum: 3 november 2016

poppenkast5hnov2016

Het eerste leerjaar mocht naar de poppenkast gaan kijken in het vijfde leerjaar.

Inleefdag van Wonen op het dak

Datum: 3 november 2016

wonenophetdaknov2016

De dag begon een beetje voeger dan normaal. We waren om 8 uur bij de treinstation verwacht. We moesten de trein naar Antwerpen-Berchem op tijd nemen!! Het was een gezellige rit maar ook spannend. In de trein mochten we foto's maken en spelletjes spelen. Om 9:22 waren wij in Antwerpen. We hebben 45 minuten in de trein gezeten! Toen we er waren zijn we langs de Cogelsosylei gewandeld. Dit is de mooiste straat van Antwerpen. We kwamen een raar huis tegen. Daarna wandelden we naar studio Globo.

Dag van de jeugdbeweging

Datum: 23 oktober 2016

dagvandejeugdbewegingokt2016

Op 21 oktober was het DAG VAN DE JEUGDBEWEGING! Vele kinderen kwamen in uniform naar school! De Chiro en de KSA waren erg goed vertegenwoordigd!

4 x 4 voetbal

Datum: 19 oktober 2016

voetbaltornooiokt2016

Hoewel het op het middaguur nog heel hard regende, konden we op 19 oktober in de namiddag onverwacht toch genieten van een droge editie van de 4 x 4 voetbal van SVS. Zoals elk jaar zakten verschillende jongens en meisjes van het 3de t/m 6de leerjaar af naar de voetbalpleinen.

In het 5de leren we Frans! C'est très chouette!!

Datum: 20 september 2016

franslerensept2016

In het 5de is het heel leuk! We hebben al leren tellen in het Frans! Ook kunnen we het alfabet al zingen! In de klas hebben we onze boeken van Frans zelf gekaft. Dat was niet gemakkelijk maar het is wel gelukt!