5e

Welkom,
In klas 5E,
hier tellen alle kinderen mee!
Ik, jij, wij
IEDEREEN hoort erbij!
Sommige houden van rekenen
andere kunnen heel mooi tekenen.
Of misschien is jouw beste vak wel taal,
we leren het hier allemaal.
Lachen, spelen, aan het werk,
samen staan we sterk!
Je goed voelen in deze klas is ons grootste doel.
Ja, 5E is echt mega super COOL!
Kom binnen in onze klas met een lach.
Wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag!
Groetjes van 5E

Thema Ons lichaam

Datum: 3 juni 2017

themalichaam5verjuni2017

In 5E zijn we afgelopen week met een nieuw thema gestart. De kinderen moesten een silhouet tekenen. Daarna moesten ze hun kennis van het lichaam erbij schrijven. Zowel inwendig als uitwendig. Wat weten ze al veel! Nu gaan we in de klas hier dieper op in.

Sportdag Lagere school

Datum: 28 mei 2017

sportdagvermei2017

Dinsdag 23 mei 2017 hadden we onze jaarlijkse sportdag met de lagere school. De kinderen beleefden een heel sportieve en actieve voormiddag in ’t Molenslop en buiten rondom onze school. Alle groepen deden vier activiteiten zoals tikspelen, balspelen, spelenpaleis, parachute, reis rond de wereld, kubb, ...

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Verkeersweek

Datum: 4 mei 2017

verkeersweekvermei2017

In samenwerking met de gemeente werd er een jaarlijkse verkeersweek georganiseerd voor alle scholen van Ravels.

Verkeer rond onze school

Datum: 26 april 2017

verkeerssensibiliseringverapril2017

Van 18 t/m 21 april 2017 hebben de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar (i.s.m. de ouderraad) zich ingespannen om het verkeer rond onze school veiliger te maken. Ze maakten hierbij duidelijk waar er wel / niet geparkeerd kan worden en of er wel correct geparkeerd wordt.

  • Straatakkers: ‘Verboden hier te parkeren’
  • Voor de ingang van het gemeentehuis: ‘Niet parkeren voor het gemeentehuis’
  • Parking ’t Molenslop: ‘Bedankt omdat je juist parkeert op deze parking’ (tussen 2 witte lijnen)

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Sponsortocht 5de en 6de leerjaar

Datum: 2 april 2017

sponsortochtl56april2017

Vandaag gingen we met het 5de en het 6de op sponsortocht. Iedereen had geld ingezameld en om 11 startte onze wandeling. De zon scheen en er was een licht briesje: ideaal voor de sponsortocht. We hebben in Klimop gepicknickt. Het was een leuke en voor sommige een vermoeiende namiddag! Nu kan de vakantie beginnen! Aan iedereen een fijne paasvakantie!!

Project De wereld 5E - kleuters

Datum: 26 maart 2017

Klas 5E moest in groepjes een spelletje maken voor de kleuters dit in het thema ‘DE WERELD’. Ze hebben heel goed hun best gedaan. En het is heel mooi geworden. Ze hebben hele leuke spelletjes gemaakt hier een paar foto’s van: Xander, Nelle en Julotte/Maureen en Mirre/Bas en Julie/Andreas en Kristian/Tamia en Demi/Olivier/Eva en Lien.

Project De wereld 5E

Datum: 26 maart 2017

klimaatopwarmingver5emaart2017

Klas 5E kreeg door Marijke van IOK les over het klimaat. Ze leerde ons dat het ijs van de Noord -en Zuidpool gaat smelten. Dus als we zo door blijven gaan is er zo meteen geen Noord- en Zuidpool meer. Dus om de overstromingen te voorkomen minder elektriciteit en uitlaatgassen produceren dus pak meer de fiets. Maar dat niet alleen ze vertelden ook over het weer en het klimaat. Dat het weer steeds verandert, dit komt als er te veel uitlaatgassen door auto’s en motors blijven komen. Gaan de eilanden overstromen, en de dampkring houdt de stikstof binnen en gaat de natuur dood.

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Hilde Gerard op bezoek in het 5de leerjaar

Datum: 12 maart 2017

hildegerard5hmaart2017

Op vrijdag 10 maart kwam Hilde Gerard op bezoek in het 5de leerjaar. Ze vertelde over hoe belangrijk en leuk lezen wel is. Ze heeft al vele boeken geschreven. Meestal heel spannende. Sommige boeken spelen zich af in Turnhout! We mochten vele vragen stellen en het uurtje vloog voorbij. Aan het einde kregen we nog een kaart om zelf een bladwijzer te maken.

G-Sport

Datum: 2 maart 2017

gsportl5feb2017

Donderdag 23 maart ging het 5de leerjaar G-sporten. Dit wil zeggen dat ze ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Ze hebben kennisgemaakt met 4 G-sporten. Dovensport, zitbadminton, torbal en netbal met de bewoners van de Boomgaard. Onze leerlingen vonden het Geweldig, waren Geïnteresseerd, Geboeid kortom G-sport was een TOP-ervaring.

Carnaval in De Verrekijker

Datum: 25 februari 2017

carnavalcatwalkfeb2017

Zowel 1/2/3 als 4/5/6 organiseerde vrijdagnamiddag een toffe carnavalsnamiddag d.m.v. een doorschuifronde. De klassen werden door elkaar gemixt en zo moesten zij 5 keer doorschuiven naar een andere activiteit. Juf Ingrid had een catwalk gemaakt waarop zij hun kledij mochten showen.

Al doende leert men

Datum: 3 februari 2017

rekenles5efeb2017

Met de rekenles trokken we naar buiten. De leerlingen van 5E weten nu al heel wat meer over de landmaten hectare, are en centiare. Ze moesten op onze speelplaats opdrachten tekenen en zo konden ze zien hoe groot 1 ca en 1 are echt zijn. Hoewel we een grote speelplaats hebben, ging 1 ha er niet helemaal op. We weten wel dat de van de groene poort tot de muur onder het afdak juist 100m is.

Rijmen en dichten...

Datum: 24 januari 2017

limerickl56jan2017

In de derde graad gingen we naar aanleiding van de poëzieweek en de gedichtendag samen aan de slag. We kregen van onze juf of meester elk een ander gedichtje. Met dit gedichtje moesten we zoeken wie bij ons in het groepje zat. Vervolgens gingen we in groepjes van 3 aan de slag. Onze taak? Een limerick maken. Een leuke dichtvorm. Hieronder een voorbeeld.

Playbackshow 13 januari 2017

Datum: 19 januari 2017

playbackshowjan2017

Vrijdagavond was het weer zover. De playbackshow startte in een volle zaal. Dit jaar waren de optredens verdeeld in 3 delen: 1/2/, 3/4 en het 5e en 6e leerjaar. Dit jaar hadden 85 kinderen zich opgegeven voor deelname!

Week van het respect 7-13 november

Datum: 24 november 2016

respectmuurnov2016

De leerlingen van de Verrekijker dragen hun steentje bij!
Onze leerlingen hebben stilgestaan bij de betekenis van respect. Over het belang van respectvol gedrag voor mensen, dieren, milieu, materialen en zo meer, werd gesproken, gezongen en nagedacht en ook: gebouwd! Om te benadrukken dat wij hierin op onze school met zijn allen aan samenwerken, werkten de leerlingen aan een zogenaamde 'respectmuur'. Het resultaat is een prachtige 'muur' van papieren stenen.

Thema het bos

Datum: 17 november 2016

bos5nov2016

Op dinsdagnamiddag gingen we met het vijfde leerjaar naar het bos. We kregen van onze juffen zoekopdrachten. We moesten paddenstoelen, bladeren, vruchten, dieren, ... zoeken. Daarna een korte tentoonstelling van onze gevonden materialen en terug naar school. In de klas bekijken we alles nog uitgebreid. Jammer van het weer maar toch een leerrijke namiddag.

Poppenkast

Datum: 3 november 2016

poppenkast5hnov2016

Het eerste leerjaar mocht naar de poppenkast gaan kijken in het vijfde leerjaar.

Dag van de jeugdbeweging

Datum: 23 oktober 2016

dagvandejeugdbewegingokt2016

Op 21 oktober was het DAG VAN DE JEUGDBEWEGING! Vele kinderen kwamen in uniform naar school! De Chiro en de KSA waren erg goed vertegenwoordigd!

4 x 4 voetbal

Datum: 19 oktober 2016

voetbaltornooiokt2016

Hoewel het op het middaguur nog heel hard regende, konden we op 19 oktober in de namiddag onverwacht toch genieten van een droge editie van de 4 x 4 voetbal van SVS. Zoals elk jaar zakten verschillende jongens en meisjes van het 3de t/m 6de leerjaar af naar de voetbalpleinen.

Wonen op het dak

Datum: 11 oktober 2016

wonenophetdakokt2016

Wij zijn tijdens de lessen WO begonnen aan het projectje 'Wonen op het dak'. Met dit projectje willen we de leerlingen op een positieve manier met diversiteit leren omgaan. We maken in de klas kennis met 5 kinderen: Jamie, Rune, Sam, Lotte en Karim.