4e

Het ABC van 4E

Allemaal ‘brave’ kindjes... een spuitbus tegen geurige windjes
Bib bezoeken... allerhande boeken zoeken
Cijferen onder elkaar... in een wipje zijn we klaar
Duizend... via 10-duizend naar 100-duizend
Eeuwenband... met jaartallen aan de achterwand
Fietsen of te voet... we leren precies hoe het moet
Groepspunten krijgen... op tijd praten, op tijd zwijgen
Heemkundemuseum ’t Kaske... terug in de tijd met ons klaske
Interessant... experimenteren, van zaadje tot plant
Jij... ik... wij... samenwerken maakt ons blij
Klas 4 E... elk kind doet graag mee
Lopen, springen in de sporthal... altijd met de juf, soms met de bal
Meten van lengte, inhoud, gewicht, tijd en geld... zwoegen, puffen tot het belt
Naaldwijk... grensje over, boven de moerdijk
Origami, netjes vouwen... of een brug van papiertjes bouwen
Plannen van lessen en taken... nauwkeurig onze agenda opmaken
Quizzen... om niets van het W.O.-thema te missen
Rechte, scherpe en stompe hoeken (‘k hoor ons mama al vloeken)
Spreekbeurt voorbereiden.... spannende tijden
Techniek... dat mag wel van juf Miek
Uitstapje hier, uitstapje daar... busje op en de chauffeur brengt ons naar waar?
Voorlezen... je zal de slechterik maar wezen
Wereldoorlog herdenken... liefde aan elkaar schenken
X... spijtig, we vinden niks
Ypsilon... een nieuwe klas van steen en beton
Zo, heb je goed gelezen... dan hoef je 4E niet meer te vrezen!

Nieuws

Op bezoek bij onze vrienden in Naaldwijk

Datum: 4 juli 2017

naaldwijkbezoek4ejuni2017

Na een busrit van een uur kwamen we aan bij onze E-buddy’s uit Naaldwijk. Het was best spannend want we kenden hen enkel van mailberichten en foto’s. Na een korte kennismaking kregen we al direct een stuk taart en een drankje om even elkaar beter te leren kennen bij een gesprekje. Daarna gingen we naar een bloemenbedrijf waar ze chrysanten kweken. De papa van een leerling gaf ons een rondleiding doorheen de verschillende stappen om bloemen te kweken.

Sportdag Lagere school

Datum: 28 mei 2017

sportdagvermei2017

Dinsdag 23 mei 2017 hadden we onze jaarlijkse sportdag met de lagere school. De kinderen beleefden een heel sportieve en actieve voormiddag in ’t Molenslop en buiten rondom onze school. Alle groepen deden vier activiteiten zoals tikspelen, balspelen, spelenpaleis, parachute, reis rond de wereld, kubb, ...

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Verkeersweek

Datum: 4 mei 2017

verkeersweekvermei2017

In samenwerking met de gemeente werd er een jaarlijkse verkeersweek georganiseerd voor alle scholen van Ravels.

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Project De Wereld 4E

Datum: 3 april 2017

wereld4everapril2017

Tijdens het project hebben we een wereldkrant gemaakt. We hebben per twee een spreekbeurt over een land gehouden. Van dit land hebben we ook een knutselwerkje gemaakt dat we als afsluiting van het project aan de rest van de school hebben laten zien. Op 31/3/2017 wandelen we voor een schooltje in Lamu.

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Carnaval in De Verrekijker

Datum: 25 februari 2017

carnavalcatwalkfeb2017

Zowel 1/2/3 als 4/5/6 organiseerde vrijdagnamiddag een toffe carnavalsnamiddag d.m.v. een doorschuifronde. De klassen werden door elkaar gemixt en zo moesten zij 5 keer doorschuiven naar een andere activiteit. Juf Ingrid had een catwalk gemaakt waarop zij hun kledij mochten showen.

Trefbal 3de en 4de leerjaar

Datum: 6 februari 2017

trefbalfeb2017

Op woensdag 1 februari toonden de kinderen van het 3de en 4de leerjaar zich weer van hun sportiefste kant. In sporthal 't Molenslop was het woensdagnamiddag, 1 februari verzamelen geblazen voor de meisjes en jongens van de tweede graad van de Ravels scholen. Het actieve spel 'Trefbal' stond op het programma. Verschillende teams bekampten elkaar door met een bal een tegenstander aan te gooien.

Playbackshow 13 januari 2017

Datum: 19 januari 2017

playbackshowjan2017

Vrijdagavond was het weer zover. De playbackshow startte in een volle zaal. Dit jaar waren de optredens verdeeld in 3 delen: 1/2/, 3/4 en het 5e en 6e leerjaar. Dit jaar hadden 85 kinderen zich opgegeven voor deelname!

Week van het respect 7-13 november

Datum: 24 november 2016

respectmuurnov2016

De leerlingen van de Verrekijker dragen hun steentje bij!
Onze leerlingen hebben stilgestaan bij de betekenis van respect. Over het belang van respectvol gedrag voor mensen, dieren, milieu, materialen en zo meer, werd gesproken, gezongen en nagedacht en ook: gebouwd! Om te benadrukken dat wij hierin op onze school met zijn allen aan samenwerken, werkten de leerlingen aan een zogenaamde 'respectmuur'. Het resultaat is een prachtige 'muur' van papieren stenen.

Dag van de jeugdbeweging

Datum: 23 oktober 2016

dagvandejeugdbewegingokt2016

Op 21 oktober was het DAG VAN DE JEUGDBEWEGING! Vele kinderen kwamen in uniform naar school! De Chiro en de KSA waren erg goed vertegenwoordigd!

4 x 4 voetbal

Datum: 19 oktober 2016

voetbaltornooiokt2016

Hoewel het op het middaguur nog heel hard regende, konden we op 19 oktober in de namiddag onverwacht toch genieten van een droge editie van de 4 x 4 voetbal van SVS. Zoals elk jaar zakten verschillende jongens en meisjes van het 3de t/m 6de leerjaar af naar de voetbalpleinen.