2c

Welkom in 2C
10 guitige meisjes en 10 stoere jongens doen er mee.
We leren al tot 100 tellen
en hoe we moeilijke woorden moeten spellen.
De maaltafels gaan we ook leren,
daar gaan we ons vaak mee amuseren.
De hoofdletters leren we juist schrijven,
niet makkelijk om tussen de lijntjes te blijven.
Knutselen, turnen, zwemmen en muziek horen er ook bij
dat maakt ons wel blij!
Samen maken we ook veel plezier
ieder op zijn eigen manier!

Nieuws

Schoolreis Dippiedoe

Datum: 4 juli 2017

schoolreisl12dippiedoejuni2017

Op maandag 26 juni zijn we met het 1ste en 2de leerjaar op schoolreis geweest naar het pretpark Dippiedoe. Hier konden we binnen en buiten spelen. We hebben ons een hele dag goed geamuseerd op de verschillende attracties. Het was een zonnige schoolreis waar we allemaal van genoten hebben!

Naar de brandweer

Datum: 31 mei 2017

naarbrandweer2lvermei2017

Op maandagnamiddag gingen we met de leerlingen van het tweede leerjaar op bezoek bij de brandweer. We wandelden er naartoe. Daar aangekomen kregen we eerst een flesje water aangeboden want het was super warm buiten. Dank je wel, brandweermannen! Eerst kregen we binnen heel wat uitleg over de verschillende taken, de kleding, de zuurstoffles en masker, de warmtecamera die een brandweerman gebruikt bij een brand. Daarna gingen we de verschillende wagens bekijken en werd er voorgedaan hoe ze met een kussen iets heel zwaar kunnen optillen.

Sportdag Lagere school

Datum: 28 mei 2017

sportdagvermei2017

Dinsdag 23 mei 2017 hadden we onze jaarlijkse sportdag met de lagere school. De kinderen beleefden een heel sportieve en actieve voormiddag in ’t Molenslop en buiten rondom onze school. Alle groepen deden vier activiteiten zoals tikspelen, balspelen, spelenpaleis, parachute, reis rond de wereld, kubb, ...

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Verkeersweek

Datum: 4 mei 2017

verkeersweekvermei2017

In samenwerking met de gemeente werd er een jaarlijkse verkeersweek georganiseerd voor alle scholen van Ravels.

Het tweede leerjaar ging voorlezen bij de kleuters

Datum: 24 april 2017

voorlezenkleutersapril2017

Woensdag 22 maart was het zover, het tweede leerjaar ging voorlezen bij de kleuters. Tijdens ons project: 'De Wereld' leerden we in de klas hoe we een prentenboek moesten voor lezen en bereidden we samen onze voorleesactiviteit voor. Alle prentenboeken hadden een Werelds' thema. We hadden er allemaal super veel zin in. We lazen in groepjes ons verhaal voor en de kleuters zaten vol spanning te luisteren. Dankjewel voor de gastvrijheid, kleuters en kleuterjuffen. Wij vonden het een superleuke leesoefening!

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Op leeruitstap naar Plankendael

Datum: 3 april 2017

planckendaelverl12april2017

Donderdag trokken de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar naar de zoo van Plankendael. Hier konden we de dieren waar we over leerden tijdens het project eens van dichtbij bekijken. Met een stralende zon en een grote glimlach op ons gezicht wandelden we door het park. In de voormiddag bezochten we het werelddeel Azië en begroeten er de olifanten, de leeuwen en de bizons. Daarna gingen we met gids verder naar Afrika. We leerden heel wat over de zebra’s, neushoorns, giraffen en bonobo’s.

Wandelen voor Lamu... 1e en 2e leerjaar

Datum: 3 april 2017

sponsortochtverapril2017l12

Onze wandelschoenen aan, rugzak mee... zo gingen we om 11.00 op tocht om centen te verdienen voor het schooltje in Lamu. Onder een stralende zon konden we genieten van het mooie “Weldse” landschap... We wandelden richting “De brouwerij”. Daar aangekomen, konden we lekker picknicken op het grasveld. Na het eten konden we er nog even ravotten...

Planckendael

Datum: 28 maart 2017

planckendaell1l2vermaart2017

Op donderdag 23 maart zijn we met het 1ste en 2de leerjaar op uitstap geweest naar het dierenpark Planckendael. In de voormiddag kregen we een interessante rondleiding van een gids. In de namiddag hebben we zelf nog rondgewandeld in het dierenpark en als afsluiter zijn we nog wat gaan spelen in de speeltuin. We hebben kennisgemaakt met dieren uit verschillende werelddelen. Zoals de giraffen (Afrika), de zebras (Afrika), de kamelen (Azië), de olifanten (Azië), de bisons (Amerika), ... Het was een zonnige, geweldige, leerrijke uitstap waar we allemaal van genoten hebben!

Project De wereld 1e - 2e lj

Datum: 26 maart 2017

werelddelenverl2maart2017

In het eerste en tweede leerjaar leerden we elke dag over een ander werelddeel. We begonnen ieder in onze eigen klas met het werelddeel Europa, het werelddeel waarin we zelf wonen. Daarna mochten we elke dag doorschuiven naar een andere klas. Bij juf Ingrid kwamen we in Afrika, bij juf Inge in Amerika, bij juf Heidi in Oceanië en Antartica en bij juf Christa in Azië. Eerst kregen we allerlei informatie over het werelddeel ahv een presentatie en kleurden we het juiste werelddeel op de wereldkaart. Daarna deden we een muzische activiteit ivm het werelddeel. Zo deden we een Amerikaanse dans, knutselden we een Chinese draak, hebben we dotpainting gedaan en speelden we Afrikaanse spelletjes.

Project Reis rond de wereld 1e - 2e lj

Datum: 26 maart 2017

reisronddewereldl12vermaart2017

In het eerste en tweede leerjaar werd tijdens het project een reis rond de wereld gemaakt in een doorschuifsysteem. In de klas van juf Britt en juf Ingrid mochten we kennismaken met Afrikaanse spelletjes. We speelden verschillende gezelschapsspelletjes. Sommigen waren best moeilijk! In Afrika spelen de kinderen deze spelletjes met wat ze om zich heen vinden: zand, takjes, steentjes enz. Superleuk!

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Auteurslezing in het tweede leerjaar

Datum: 13 maart 2017

reinedepelseneermaart2017

Op donderdag 9 maart bracht schrijfster Reine de Pelseneer een bezoekje aan de leerlingen van het tweede leerjaar. Reine is de schrijfster van de boeken van Lam en Loebas. We leerden er een kort liedje over.

Carnaval in De Verrekijker

Datum: 25 februari 2017

carnavalcatwalkfeb2017

Zowel 1/2/3 als 4/5/6 organiseerde vrijdagnamiddag een toffe carnavalsnamiddag d.m.v. een doorschuifronde. De klassen werden door elkaar gemixt en zo moesten zij 5 keer doorschuiven naar een andere activiteit. Juf Ingrid had een catwalk gemaakt waarop zij hun kledij mochten showen.

Playbackshow 13 januari 2017

Datum: 19 januari 2017

playbackshowjan2017

Vrijdagavond was het weer zover. De playbackshow startte in een volle zaal. Dit jaar waren de optredens verdeeld in 3 delen: 1/2/, 3/4 en het 5e en 6e leerjaar. Dit jaar hadden 85 kinderen zich opgegeven voor deelname!

De Sint en zijn Pieten op bezoek

Datum: 5 december 2016

sintenpietendec2016

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

Week van het respect 7-13 november

Datum: 24 november 2016

respectmuurnov2016

De leerlingen van de Verrekijker dragen hun steentje bij!
Onze leerlingen hebben stilgestaan bij de betekenis van respect. Over het belang van respectvol gedrag voor mensen, dieren, milieu, materialen en zo meer, werd gesproken, gezongen en nagedacht en ook: gebouwd! Om te benadrukken dat wij hierin op onze school met zijn allen aan samenwerken, werkten de leerlingen aan een zogenaamde 'respectmuur'. Het resultaat is een prachtige 'muur' van papieren stenen.

Herfstwandeling

Datum: 13 november 2016

herfstwandelingl2nov2016

Op donderdag 27 oktober reden de leerlingen van het tweede leerjaar met het schoolbusje naar Baetenheide. Daar maakten we een mooie wandeling. We gingen op zoek naar die dingen waarover we in de klas geleerd hadden... Herfstvruchten, paddenstoelen, verschillende bomen en blaadjes.

Dag van de jeugdbeweging

Datum: 23 oktober 2016

dagvandejeugdbewegingokt2016

Op 21 oktober was het DAG VAN DE JEUGDBEWEGING! Vele kinderen kwamen in uniform naar school! De Chiro en de KSA waren erg goed vertegenwoordigd!

Gezamenlijke les Godsdienst-Zedenleer

Datum: 15 oktober 2016

lesgodsdienstzedenleerokt2016

Wij groeten elkaar vriendelijk! Tijdens de Vredesweek dachten de leerlingen van het 2e leerjaar samen eens goed na over de betekenis van 'vrede'. Zoals gewoonlijk kwamen ook in deze gezamenlijke les Godsdienst-Zedenleer, een aantal gewoonten aan bod, herkenbaar voor ieders levensbeschouwing.

Appelboomgaard

Datum: 13 oktober 2016

roes2c2hokt2016

Op maandag 10 oktober gingen we met het tweede leerjaar naar de appelboomgaard Roes in Oud-Turnhout. Eerst deden we onze laarzen aan, daarna gingen we met Ingrid naar de boomgaard. Ze vertelden ons allerlei weetjes over de bomen en de appels.