1ik

Hallo allemaal, welkom in 1IK!

Wist je dat ...

  • We met 22 in de klas zitten waarvan 10 jongens en 12 meisjes.
  • ‘ZOEM DE BIJ’ ons al de nieuwe woordjes leert en ons graag komt kriebelen.
  • ‘TIENTJE TEL’ ons tot 20 gaat leren tellen en … terugtellen!
  • We leren schrijven en lezen, joepie!
  • ‘ZOEM DE BIJ’ op onze bank slaapt (als onze bank netjes is).
  • We iets mogen grabbelen in onze grabbelton wanneer we 10 zonnetjes hebben verdiend!
  • We veel zingen, dansen en gedichtjes voordragen in het 1ste!
  • We al goed op onze stoel kunnen blijven zitten.
  • Het héél leuk is in het 1ste!

Nieuws

Met het 1ste leerjaar naar het containerpark

Datum: 25 november 2017

ver2017nov25all

In het eerste leerjaar zijn we gestart met het thema: ‘afval’. Daarom zijn we op maandag 20 november eens een kijkje gaan nemen op het containerpark. Hier kregen we een rondleiding van een gids. Zij vertelde ons wat er allemaal gebeurt met het afval op een containerpark, wat sorteren is en hoe ze daar recycleren. We hebben zelfs met onze klas op de weegbrug gaan staan. Op het einde kregen we nog een blauw badeendje als cadeau. Dit was gerecycleerd uit lege, plastic flessen. Helaas waren de weergoden ons niet goedgezind en hebben we de rondleiding wat moeten verkorten. We vonden het wel een super leerrijk bezoek!

Ziekenhuis

Datum: 6 november 2017

ver2017nov061ik

Op 19 oktober trokken we met ons klasje naar het Sint-Jozef ziekenhuis in Turnhout. Dit deden we om nog wat meer bij te leren over 'ons lichaam'. We werden warm onthaald door twee lieve verpleegsters en keken onze ogen uit. Zo mochten we bijvoorbeeld een kijkje gaan nemen op de spoedafdeling, in de revalidatieruimte, op de kinderafdeling, ... Wat we daar allemaal gezien en gedaan hebben, kunnen jullie op de foto's ontdekken.

4 x 4 Voetbal

Datum: 22 oktober 2017

ver2017okt22ls

Dankzij SVS kunnen onze leerlingen van allerlei sporten proeven op een vriendschappelijke manier. Het draait die namiddag om fair play, begrip voor elkaar en kennis maken met een misschien nog onbekende sport.

Bezoek ziekenhuis 1I

Datum: 21 oktober 2017

ver2017okt211i

Donderdag, 19 oktober 2017 zijn de leerlingen van het eerste leerjaar op bezoek geweest in het St.Jozef-ziekenhuis in Turnhout. We werden daar onthaald door 2 verpleegsters die ons graag uitleg gaf over een dagopname in het ziekenhuis. Er werd door een aantal kinderen een toneeltje gespeeld over wat er zoal kan gebeurd tijdens zo’n opname.