1ig

Hallo allemaal, welkom in 1IG!

Wist je dat ...

  • We met 15 in de klas zitten waarvan 9 jongens en 6 meisjes.
  • ‘ZOEM DE BIJ’ ons al de nieuwe woordjes leert en ons graag komt kriebelen.
  • ‘TIENTJE TEL’ ons tot 20 gaat leren tellen en … terugtellen!
  • We leren schrijven en lezen, joepie!
  • ‘ZOEM DE BIJ’ op onze bank slaapt (als onze bank netjes is).
  • We iets mogen grabbelen in onze grabbelton wanneer we 10 zonnetjes hebben verdiend!
  • We veel zingen, dansen en gedichtjes voordragen in het 1ste!
  • We al goed op onze stoel kunnen blijven zitten.
  • Het héél leuk is in het 1ste!

Nieuws

Schoolreis Dippiedoe

Datum: 4 juli 2017

schoolreisl12dippiedoejuni2017

Op maandag 26 juni zijn we met het 1ste en 2de leerjaar op schoolreis geweest naar het pretpark Dippiedoe. Hier konden we binnen en buiten spelen. We hebben ons een hele dag goed geamuseerd op de verschillende attracties. Het was een zonnige schoolreis waar we allemaal van genoten hebben!

Sportdag Lagere school

Datum: 28 mei 2017

sportdagvermei2017

Dinsdag 23 mei 2017 hadden we onze jaarlijkse sportdag met de lagere school. De kinderen beleefden een heel sportieve en actieve voormiddag in ’t Molenslop en buiten rondom onze school. Alle groepen deden vier activiteiten zoals tikspelen, balspelen, spelenpaleis, parachute, reis rond de wereld, kubb, ...

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

I.L.C. les in het 1e leerjaar

Datum: 21 mei 2017

berenvriendenl1vermei2017

De beren en hun rugzakjes
De jongens en meisjes van het 1e leerjaar hadden opnieuw samen een zogenaamde 'beren-les'! In een gezellige en speelse sfeer maakten de kinderen nader kennis met verschillende levensbeschouwingen. De 'knuffelberen-vriendjes' van de juffen Katholieke Godsdienst (Juf Martine), N.C. Zedenleer (Juf Jackie), Protestantse Godsdienst (Juf Chris) en Islam (Juf Maryah) waren opnieuw present. In deze les leerden we elk van de beren iets beter kennen aan de hand van een aantal attributen die zij meebrachten. Zoals de beertjes het wel leuk vinden zichzélf te verstoppen, verstopten de juffen graag deze voorwerpen en werd het ook een spannende 'zoek en vind' les.

Bezoek 't Groenhof

Datum: 21 mei 2017

bezoekgroenhofl1vermei2017

Maandag 8 mei zijn we met het eerste leerjaar op bezoek geweest in ’t Groenhof. Dit is een super, leuke kinderboerderij in Pulle. We zijn de dag gestart met een workshop: ‘brood bakken’. We kregen allemaal een potje met bloem in. Paulien (onze toffe begeleidster) en de juffen deden er nog water, gist en een lepeltje suiker bij. Kneden maar... tot we een mooie bal hadden. Dit was wel niet zo gemakkelijk want het deeg bleef aan onze vingers kleven. Deze bal deden we dan in een vormpje, nog van boven wat schuine strepen op, in de oven en ons broodje was gebakken! Mmm, lekker…

Verkeersweek

Datum: 4 mei 2017

verkeersweekvermei2017

In samenwerking met de gemeente werd er een jaarlijkse verkeersweek georganiseerd voor alle scholen van Ravels.

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Op leeruitstap naar Plankendael

Datum: 3 april 2017

planckendaelverl12april2017

Donderdag trokken de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar naar de zoo van Plankendael. Hier konden we de dieren waar we over leerden tijdens het project eens van dichtbij bekijken. Met een stralende zon en een grote glimlach op ons gezicht wandelden we door het park. In de voormiddag bezochten we het werelddeel Azië en begroeten er de olifanten, de leeuwen en de bizons. Daarna gingen we met gids verder naar Afrika. We leerden heel wat over de zebra’s, neushoorns, giraffen en bonobo’s.

Wandelen voor Lamu... 1e en 2e leerjaar

Datum: 3 april 2017

sponsortochtverapril2017l12

Onze wandelschoenen aan, rugzak mee... zo gingen we om 11.00 op tocht om centen te verdienen voor het schooltje in Lamu. Onder een stralende zon konden we genieten van het mooie “Weldse” landschap... We wandelden richting “De brouwerij”. Daar aangekomen, konden we lekker picknicken op het grasveld. Na het eten konden we er nog even ravotten...

Lentefeest

Datum: 3 april 2017

lentefeestapril2017

Zondag 26 maart hebben onze leerlingen van zedeleer hun Lentefeest gedaan. Voor Sarah, Selina en Lotte was het de eerste keer. Zij hebben tijdens het toneel in de Wouwer gedanst op Dr. Beats. Dat was toch wel een beetje spannend. Nadien mochten ze naar huis met een rugzak vol leuke dingen en hun eigen Knubbe-beer.

Planckendael

Datum: 28 maart 2017

planckendaell1l2vermaart2017

Op donderdag 23 maart zijn we met het 1ste en 2de leerjaar op uitstap geweest naar het dierenpark Planckendael. In de voormiddag kregen we een interessante rondleiding van een gids. In de namiddag hebben we zelf nog rondgewandeld in het dierenpark en als afsluiter zijn we nog wat gaan spelen in de speeltuin. We hebben kennisgemaakt met dieren uit verschillende werelddelen. Zoals de giraffen (Afrika), de zebras (Afrika), de kamelen (Azië), de olifanten (Azië), de bisons (Amerika), ... Het was een zonnige, geweldige, leerrijke uitstap waar we allemaal van genoten hebben!

Project De wereld 1e - 2e lj

Datum: 26 maart 2017

werelddelenverl2maart2017

In het eerste en tweede leerjaar leerden we elke dag over een ander werelddeel. We begonnen ieder in onze eigen klas met het werelddeel Europa, het werelddeel waarin we zelf wonen. Daarna mochten we elke dag doorschuiven naar een andere klas. Bij juf Ingrid kwamen we in Afrika, bij juf Inge in Amerika, bij juf Heidi in Oceanië en Antartica en bij juf Christa in Azië. Eerst kregen we allerlei informatie over het werelddeel ahv een presentatie en kleurden we het juiste werelddeel op de wereldkaart. Daarna deden we een muzische activiteit ivm het werelddeel. Zo deden we een Amerikaanse dans, knutselden we een Chinese draak, hebben we dotpainting gedaan en speelden we Afrikaanse spelletjes.

Project Reis rond de wereld 1e - 2e lj

Datum: 26 maart 2017

reisronddewereldl12vermaart2017

In het eerste en tweede leerjaar werd tijdens het project een reis rond de wereld gemaakt in een doorschuifsysteem. In de klas van juf Britt en juf Ingrid mochten we kennismaken met Afrikaanse spelletjes. We speelden verschillende gezelschapsspelletjes. Sommigen waren best moeilijk! In Afrika spelen de kinderen deze spelletjes met wat ze om zich heen vinden: zand, takjes, steentjes enz. Superleuk!

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Carnaval in De Verrekijker

Datum: 25 februari 2017

carnavalcatwalkfeb2017

Zowel 1/2/3 als 4/5/6 organiseerde vrijdagnamiddag een toffe carnavalsnamiddag d.m.v. een doorschuifronde. De klassen werden door elkaar gemixt en zo moesten zij 5 keer doorschuiven naar een andere activiteit. Juf Ingrid had een catwalk gemaakt waarop zij hun kledij mochten showen.

Auteur Stijn Moekaars in het eerste leerjaar

Datum: 3 februari 2017

stijnmoekaarsl1feb2017

Op woensdag 1 februari kwam auteur Stijn Moekaars op bezoek in het eerste laarjaar. Het was een super leuke lezing met muziek, gedichten en verhaaltjes. Alle kinderen en ook de juffen hebben ervan genoten!

Dieren in de klas

Datum: 26 januari 2017

diereninklas1igjan2017

In het eerste leerjaar leren we al twee weken over dieren. We kunnen de dieren in 4 groepen delen. Zo hebben we de vogels met hun veren, de vissen met hun kieuwen waardoor ze onder water kunnen ademen, de zoogdieren die geen eieren leggen en de restgroep. Wist je trouwens dat mensen bij de zoogdieren horen? En wist je dat alle dieren, behalve de zoogdieren, eieren leggen?

Playbackshow 13 januari 2017

Datum: 19 januari 2017

playbackshowjan2017

Vrijdagavond was het weer zover. De playbackshow startte in een volle zaal. Dit jaar waren de optredens verdeeld in 3 delen: 1/2/, 3/4 en het 5e en 6e leerjaar. Dit jaar hadden 85 kinderen zich opgegeven voor deelname!

1IG op bezoek in de bib van Ravels

Datum: 10 januari 2017

bezoekbib1igjan2017

Op 9 januari vlogen we er direct stevig in in het eerste leerjaar. We gingen op bezoek in de bibliotheek van Ravels. We moesten daar hard werken. Zo moesten we muizen vangen en heel goed luisteren naar wat Renild ons vertelde. Als beloning mochten we niet alleen boekjes kiezen om thuis van te genieten, maar we kregen ook nog allemaal een zak en een touwtje voor onze bibkaart! We gingen allemaal een beetje 'bibwijzer' naar huis!

De Sint en zijn Pieten op bezoek

Datum: 5 december 2016

sintenpietendec2016

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

Kronkeldidoe

Datum: 3 december 2016

kronkeldiedoenov2016

Het eerste leerjaar genoot van een super leuke, sportieve namiddag samen met Kronkeldidoe!

pepernoten1ignov2016

Datum: 27 november 2016

pepernoten1ignov2016

Op vrijdag 25 november mochten de bakpietjes van het eerste leerjaar zelf pepernoten bakken. Het was een hele opdracht om het deeg goed te kneden! De pepernoten zorgden ervoor dat de hele school héérlijk begon te ruiken.

Week van het respect 7-13 november

Datum: 24 november 2016

respectmuurnov2016

De leerlingen van de Verrekijker dragen hun steentje bij!
Onze leerlingen hebben stilgestaan bij de betekenis van respect. Over het belang van respectvol gedrag voor mensen, dieren, milieu, materialen en zo meer, werd gesproken, gezongen en nagedacht en ook: gebouwd! Om te benadrukken dat wij hierin op onze school met zijn allen aan samenwerken, werkten de leerlingen aan een zogenaamde 'respectmuur'. Het resultaat is een prachtige 'muur' van papieren stenen.

Poppenkast

Datum: 3 november 2016

poppenkast5hnov2016

Het eerste leerjaar mocht naar de poppenkast gaan kijken in het vijfde leerjaar.

Zijn ze nu aan het dansen?

Datum: 27 oktober 2016

rekendanslesokt2016

Op het secretariaat werden we opgeschrikt door heel wat beweging in de inkomhal. Toen we nieuwsgierig een kijkje gingen nemen, zagen we de jongens en meisjes van 1IG het beste van zichzelf geven.

Dag van de jeugdbeweging

Datum: 23 oktober 2016

dagvandejeugdbewegingokt2016

Op 21 oktober was het DAG VAN DE JEUGDBEWEGING! Vele kinderen kwamen in uniform naar school! De Chiro en de KSA waren erg goed vertegenwoordigd!

Ons lichaam (eerste leerjaar)

Datum: 15 oktober 2016

onslichaam1igokt2016

In het eerste leerjaar zijn we aan het werken rond het thema: ‘ons lichaam’. We hebben al geleerd hoe ons lichaam er vanbinnen uitziet, hoe het komt dat wij groeien en nu zijn we bezig over onze tanden. We weten al wat onze snijtanden, hoektanden en kiezen zijn en wie er al allemaal ‘een grote mensentand’ heeft en wie nog niet.

Op bezoek in het ziekenhuis

Datum: 11 oktober 2016

ziekenhuisokt2016

Op 10 oktober mochten de jongens en meisjes van het eerste leerjaar op bezoek in het ziekenhuis in Turnhout. Ze moesten hard werken, want bijna iedereen kreeg wel iets om te doen: een rol spelen in het toneel over het ziekenhuis, een arm in het gips laten leggen, een (nep)infuusje laten steken, naar het hart laten luisteren, bloeddruk laten opnemen enz.

Levensbeschouwing in 1ste leerjaar: 2 bijzondere lessen

Datum: 20 september 2016

levensbeschouwing1lsept2016

Onze dappere leerlingen van het eerste leerjaar kregen in de eerste schoolweek al de ‘bijzondere’ les ‘Godsdienst-Zedenleer’. De eerste 2 lessen werden gegeven door de bijzondere leermeesters samen. De kinderen maakten kennis met juf Martine (Katholieke Godsdienst), Juf Jackie (Niet Confessionele Zedenleer, vervangster van juf Ann), Juf Chris (Protestantse Godsdienst) en juf Marya (Islam).