1ia

In onze klas leren we heerlijk lezen
een beetje ontdekkingsreiziger wezen.
In onze klas leren we veel dingen tellen
de ramen, de nootjes en soms de speeltijdbellen.
In onze klas…,MIJN KLAS is het mega-superfijn.
Omdat ik hier elke dag gewoon mijzelf mag zijn.

Nieuws

Playbackshow 26 januari 2018

Datum: 2 februari 2018

Vrijdagavond was het weer zover. De playbackshow startte in een volle zaal. Dit jaar waren de optredens verdeeld in 3 delen: 1/2, 3/4 en het 5e en 6e leerjaar. Dit jaar hadden 73 kinderen zich opgegeven voor deelname!

Prijsvraag Playbackshow

Datum: 2 februari 2018

ver2018feb02ls

"Welke groep/artiest werd de laatste 5 jaar het meest geplaybackt?" Dit was de prijsvraag n.a.v. de 20ste playbackshow. Uit de 86 inzendingen werd door een onschuldige hand een winnaar getrokken. De winnaar is: Ollie uit 6H. Ouderraadslid, Ilse Van Dommelen, heeft maandagochtend deze prijs, een APP-kaart, overhandigd. Proficiat, Ollie. Nog veel plezier met je prijs!

Schaatsen met het eerste

Datum: 18 januari 2018

ver2018jan181ik

Op dinsdag 16 januari is het eerste in de namiddag gaan schaatsen. Vele kinderen hadden nog nooit op een schaatsbaan gestaan. Maar wat deden ze dat flink!

Met het eerste op bezoek in de bib

Datum: 18 januari 2018

ver2018jan18l1

Op woensdag 20 december vertrokken we vol enthousiasme met de bus naar de bibliotheek in Ravels. Daar moesten we op zoek gaan naar muisjes. Bij elk muisje lag iets van de bib zoals een prentenboek, een leesboek, een bibkaart, een bibtas, een tijdschrift, een dvd, een strip, ... Daarna kregen we hier nog verder uitleg over van Renild.

Met het 1ste leerjaar naar het containerpark

Datum: 25 november 2017

ver2017nov25all

In het eerste leerjaar zijn we gestart met het thema: ‘afval’. Daarom zijn we op maandag 20 november eens een kijkje gaan nemen op het containerpark. Hier kregen we een rondleiding van een gids. Zij vertelde ons wat er allemaal gebeurt met het afval op een containerpark, wat sorteren is en hoe ze daar recycleren. We hebben zelfs met onze klas op de weegbrug gaan staan. Op het einde kregen we nog een blauw badeendje als cadeau. Dit was gerecycleerd uit lege, plastic flessen. Helaas waren de weergoden ons niet goedgezind en hebben we de rondleiding wat moeten verkorten. We vonden het wel een super leerrijk bezoek!

4 x 4 Voetbal

Datum: 22 oktober 2017

ver2017okt22ls

Dankzij SVS kunnen onze leerlingen van allerlei sporten proeven op een vriendschappelijke manier. Het draait die namiddag om fair play, begrip voor elkaar en kennis maken met een misschien nog onbekende sport.

Bezoek ziekenhuis 1I

Datum: 21 oktober 2017

ver2017okt211i

Donderdag, 19 oktober 2017 zijn de leerlingen van het eerste leerjaar op bezoek geweest in het St.Jozef-ziekenhuis in Turnhout. We werden daar onthaald door 2 verpleegsters die ons graag uitleg gaf over een dagopname in het ziekenhuis. Er werd door een aantal kinderen een toneeltje gespeeld over wat er zoal kan gebeurd tijdens zo’n opname.