3kk

Welkom in 3kk,
Wij zijn de koningen van de laatste kleuterklas en samen met juf Kristien en juf Isabel maken wij dit schooljaar een spannende reis die ons stap voor stap voorbereidt op het eerste leerjaar. Stap jij met ons mee?

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Nieuws uit 3KK

Datum: 25 juni 2017

nieuws3kkjuni2017

Ons project overgang kleuterschool - lagere school is ondertussen achter de rug en zoals elk jaar zijn we weer in ons opzet geslaagd: de kleuters warm krijgen voor het eerste leerjaar…en warm kregen ze het zeker. Nu nog alles afwerken, opruimen, feest vieren voor de jarigen in de zomervakantie en uitgebreid afscheid nemen en dan zijn we er klaar voor. Ik zal jullie allemaal erg missen en wens jullie het allerbeste.
Juf Kristien

Sportdag kleuters 18 mei 2017

Datum: 31 mei 2017

sportdagverksmei2017

Vandaag kwamen de meeste kleuters met de fiets aan de hand naar school: het was sportdag en bij 1 sport werd er gefietst. Helaas: de dag begon met regen en de kleuters die startten met fietsen, moesten onder het afdak blijven. Gelukkig bleef iedereen goedgezind: de andere sporten gingen door in de hele sporthal. Overal: polyvalente zaal, grote sporthal, squash-lokalen en de gevechtsruimte kwamen we sportende kleuters, juffen en enkele mama’s tegen. In totaal moesten er 13 sporten worden afgewerkt. Hoewel dit allemaal in een ontspannen sfeer mocht doorgaan, waren de kleuters bij de laatste sport heel moe. Het ijsje dat ze kregen van de ouderraad (waarvoor onze hartelijke dank) was dan ook een zeer welgekomen “relaxatie”.

Nieuws uit 3KK

Datum: 28 mei 2017

nieuwsuit3kkmei2017

Nu de laatste maand van het schooljaar erg dichtbij komt leek het mij hoog tijd om nog eens van ons te laten horen. Na de carnavalvakantie werkten we rond verhuizen omdat Yano onze school zou verlaten en naar Beerse ging wonen. Dit vonden we allemaal heel spijtig maar gelukkig komt hij morgen nog eens op bezoek. We brachten foto’s mee van ons huis en beschreven ze zo dat ons vriendje het kon naschilderen.

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Lekker carnavallen in de kleuterschool...

Datum: 1 maart 2017

carnavalksfeb2017

Wat een leuke snoetjes mochten we verwelkomen en bewonderen op onze carnavalsdag. Iedereen mocht zich uitgebreid tonen en nadien meegenieten van het carnavalstoneel, waarbij Mieke droomde van een circus. Onder de pauze van de voorstellingen smulden we van de overheerlijke wafels. Hmmmmm... Dankjewel!

Nieuws uit 3KK

Datum: 25 februari 2017

nieuws3kkfeb2017

Het nieuwe jaar is al weer een tijdje bezig dus willen we jullie nog eens laten meegenieten over wat er allemaal gebeurde in onze klas. Na de vakantie verwelkomde we een nieuw meisje in ons midden. Welkom Surwat, we wensen jou en je gezin een mooie tijd in onze school. Ondertussen voelt ze zich al goed thuis en lijkt het net of ze er altijd al bij was.

Raf en Otje

Datum: 29 januari 2017

rafenotjejan2017

Hallo allemaal
Daar gaan we dan... Op vrijdag 27 januari vertrekken we naar Raf en Otje! En wat hebben we er zin in. Met ons rugzakje klaar stappen we de bus in. Eenmaal we binnenkwamen was het snel jassen en schoenen uit en ravotten maar. Klimmen op een grote klimwand en er met onze billen weer afschuiven, torens bouwen, gillend af de glijbaan glijden, springen op een springkussen, ... Noem maar op! Al onze kids genoten van deze fantastische speeldag.

Nieuws uit 3 KK

Datum: 21 december 2016

3kkdec2016ver

De eerst trimester van ons laatste schooljaar als kleuter zit er alweer bijna op en we hebben zeker niet stilgezeten…

De Sint en zijn Pieten op bezoek

Datum: 5 december 2016

sintenpietendec2016

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

Nieuws uit 3KK

Datum: 9 oktober 2016

roes3kkokt2016

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer verstreken en dus de hoogste tijd om iets van ons te laten horen.

De kleuters gingen ravotten in “De Hooiberg”.

Datum: 2 oktober 2016

hooibergkssept2016

Op dinsdag, 27 oktober, vertrokken we met de bus naar “De Hooiberg” in Bladel. ’s Morgens stonden er 2 grote bussen en 1 klein busje op onze kleuters te wachten. Vol spanning stapten zij in. Eenmaal aangekomen konden de kleuters hun gang gaan. Klimmen en klauteren, glijden, knutselen, in het ballenbad spelen en nog veel meer. Tussendoor konden ze zoveel drinken als ze wilden. De bekertjes werden op tijd bijgevuld met ranja of water.