3ka

De rode klas van Pompom en Juf An...
... met witte bolletjes
Een bolletje om je welkom te heten...
Een bolletje om je nooit te vergeten...
Een bolletje om te spelen of je niet te vervelen...
Een bolletje voor samen in de kring of even alleen met je ding...
Een bolletje om iets te leren of nog eens samen te proberen...
Een bolletje met het gevoel van ‘ik geniet’ of met je kleine verdriet...
Een bolletje met een lach of met het grapje van de dag...
Een bolletje...

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Lentemaanden in 3KA

Datum: 13 juni 2017

lentemaanden3kajuni2017

Ook na de vakantie hebben we niet stilgezeten! In onze klas genoten we van de lente. We bezochten tuincentrum pelkmans en zaaiden zelf in onze klas zonnebloemen en allerlei andere kruiden. Ook smulden we onze eigen tomaatjes op. Naar aanleiding van moederdag waren er mama’s en oma’s die in onze klas langskwamen om mee te bakken, een spelletje mee te spelen, iets van hun beroep te laten zien zoals de mama van Bent of de mama van Lieze, of zelfs een massage te geven. Hoe heerlijk hebben we hiervan genoten. We hadden ook een heus restaurant in onze klas. Daar konden onze kleuters met een bonnetje een toast met kaas, choco of confituur gaan eten. Natuurlijk bestellen bij de ober en nadien zeker niet vergeten af te rekenen. Ze kregen ook een bonnetje om in het restaurant van Juf Kristien te gaan eten. Leuke dagen waren dat! Minder leuk was de afwas misschien, maar toch lukte dit aardig!

Sportdag kleuters 18 mei 2017

Datum: 31 mei 2017

sportdagverksmei2017

Vandaag kwamen de meeste kleuters met de fiets aan de hand naar school: het was sportdag en bij 1 sport werd er gefietst. Helaas: de dag begon met regen en de kleuters die startten met fietsen, moesten onder het afdak blijven. Gelukkig bleef iedereen goedgezind: de andere sporten gingen door in de hele sporthal. Overal: polyvalente zaal, grote sporthal, squash-lokalen en de gevechtsruimte kwamen we sportende kleuters, juffen en enkele mama’s tegen. In totaal moesten er 13 sporten worden afgewerkt. Hoewel dit allemaal in een ontspannen sfeer mocht doorgaan, waren de kleuters bij de laatste sport heel moe. Het ijsje dat ze kregen van de ouderraad (waarvoor onze hartelijke dank) was dan ook een zeer welgekomen “relaxatie”.

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Thema De Wereld in 3KA

Datum: 27 maart 2017

dewereld3kavermaart2017

Baboesjka, pierogi, dim sum, sarong, tak, ... Allemaal wereldse woorden die voor onze kleuters helemaal niet meer vreemd in de oren klinken. In ons thema de wereld, leerden we een beetje Grieks en een beetje Pools spreken... Wisten jullie dat je in het Grieks tegen ‘ja’, eigenlijk Né moet zeggen?

Van een hoed naar een ei

Datum: 26 maart 2017

vanhoednaareivermaart2017

In aanloop naar carnaval begonnen we met de hele kleuterschool rond het thema hoeden. Een toneel van een mannetje met een oude hoed die op zoek was naar een nieuwe, was de start van deze week. Een rakethoed, een vissenhoed, een bloemenhoed, een piratenhoed, ... en nog zoveel andere hoeden. Geen enkele hoed was goed genoeg voor mannetje. Gelukkig konden onze kleuters wel kiezen en werden er in de hele school hoedjes geknutseld.

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Lekker carnavallen in de kleuterschool...

Datum: 1 maart 2017

carnavalksfeb2017

Wat een leuke snoetjes mochten we verwelkomen en bewonderen op onze carnavalsdag. Iedereen mocht zich uitgebreid tonen en nadien meegenieten van het carnavalstoneel, waarbij Mieke droomde van een circus. Onder de pauze van de voorstellingen smulden we van de overheerlijke wafels. Hmmmmm... Dankjewel!

Gezelligheid met Kerst en een spetterende start in 2017!

Datum: 13 februari 2017

kerstenwiebeltanden3kafeb2017

Enkele foto’s zijn nog van onze gezellige kerstdagen waar we een kerstmarkt in de klas hadden. De kleuters hadden een bonnetje om in het marktkraampje een warme chocomelk te gaan kopen met een koekje. Ook de kleuters van juf Martine waren op bezoek in onze klas en werden geholpen door echte verkopers. Het was superleuk om te zien! Nieuwjaarsbrieven werden nog geoefend en natuurlijk mocht een bezoek aan de kerststal ook niet ontbreken. Met nog een sfeervol kerstfeestje met leuke kadootjes erbij, kon de kerstvakantie beginnen.

Raf en Otje

Datum: 29 januari 2017

rafenotjejan2017

Hallo allemaal
Daar gaan we dan... Op vrijdag 27 januari vertrekken we naar Raf en Otje! En wat hebben we er zin in. Met ons rugzakje klaar stappen we de bus in. Eenmaal we binnenkwamen was het snel jassen en schoenen uit en ravotten maar. Klimmen op een grote klimwand en er met onze billen weer afschuiven, torens bouwen, gillend af de glijbaan glijden, springen op een springkussen, ... Noem maar op! Al onze kids genoten van deze fantastische speeldag.

Genieten van herfst, schoenen, sint en kerst

Datum: 15 december 2016

herfstensintdec2016

Na de herfstvakantie vlogen we er terug in met ons thema van de herfst. We speelden en knutselden met allerlei herfstvruchten, bekeken de mooie kleuren van de herfst en maakten hele kampen met takken en blokken. Plannetjes van de lego friends lezen zodat we een mooi bouwwerkje zagen verschijnen! Voor sommigen was dit wel even nadenken om alles op de juiste plaats te zetten.

De Sint en zijn Pieten op bezoek

Datum: 5 december 2016

sintenpietendec2016

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

Een nieuwe start...

Datum: 9 oktober 2016

start3kaokt2016

Donderdag 1 september vlogen we er weer in… Een nieuwe klas, een nieuwe juf, nieuwe vriendjes,… Voor sommigen spannend, voor anderen heel snel weer gewoon. De eerste dagen gingen we in alle hoeken van de klas op zoek naar wat er allemaal te beleven viel. Een andere poppenhoek, kleine legoblokjes, letterstempels, een barbiehuis, en natuurlijk lekker buiten ravotten in de zandbak en met de fietsen rijden. We werkten ook al rond het thema jarig zijn omdat Pompom vijf jaar werd in onze klas.

De kleuters gingen ravotten in “De Hooiberg”.

Datum: 2 oktober 2016

hooibergkssept2016

Op dinsdag, 27 oktober, vertrokken we met de bus naar “De Hooiberg” in Bladel. ’s Morgens stonden er 2 grote bussen en 1 klein busje op onze kleuters te wachten. Vol spanning stapten zij in. Eenmaal aangekomen konden de kleuters hun gang gaan. Klimmen en klauteren, glijden, knutselen, in het ballenbad spelen en nog veel meer. Tussendoor konden ze zoveel drinken als ze wilden. De bekertjes werden op tijd bijgevuld met ranja of water.