2km

Ik teken.
Een olifant.
Of nee. Een muis.

Een muis.
Een muis in ons huis.
En mama en ik.
Bang.
Nee.
Ik niet.
Enkel mama.
Of...
Papa ook?

Het antwoord vind je hier.
Maar niet helemaal...

In de klas van juf Martine
ontdekken we
beetje bij beetje
de wereld.

Dat verhaal,
‘ONS’ verhaal
van dit schooljaar
vind je hieronder.

Hé!
Pas op!
EEN MUIS!!!
Of nee... Een olifant.
Wees maar niet bang.

Lees. Kijk. Geniet.

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Spannende en leuke weken in 2KM

Datum: 3 april 2018

ver2018apr032km

Tijdens de maanden februari en maart beleefden we nog spannende en leuke weken in onze klas. Twee mama’s waren zwanger, dus tijdens het project “gezondheid” kwam de mama van Ayline kleine Ariana in badje doen. Nadien werd onze klas in een mum van tijd een echte crèche met een badje, een verzorgingstafel, papflesjes, pampertjes,… we hadden het allemaal. Onze kleuters ontpopten zich tot de meest liefdevolle vaders en moeders. Prachtig om zien! Tijdens ons project deden we ook elke ochtend een bewegingsdansje zodat we de dag goed konden beginnen. We maakten lekkere, gezonde fruitsaté’s, hadden ook een fruitwinkel in de klas, deden een spelletje van de appelboom en ga zo maar door ...

Ridders en prinsessen

Datum: 17 februari 2018

ver2018feb172km

Ons thema: “Ridders, prinsen en prinsessen” was een thema vol fijne, fantasierijke activiteiten. We startten het thema met een mooi toneel gespeeld door de juffen. Prins Willem woonde in een groot kasteel en was op zoek naar een lieve prinses. Een hele reeks prinsessen melden zich bij de prins, zodat de hij een keuze kon maken. Nadien werd onze poppenkamer tot een heus kasteel omgetoverd, met echte prinsessenbordjes, mooie glazen, een kandelaar, echte prinsessen en prinsenkleren, een paard...

Raf en Otje

Datum: 2 februari 2018

ver2018feb02ks

Vrijdag 26 januari was het dan eindelijk weer zover! Vandaag gaan we naar Raf en Otje! We keken er met z’n alle al dagen naar uit...

Een heerlijke sintperiode in onze klas

Datum: 10 december 2017

ver2017dec102km

We startten het thema van de Sint met: 'Boten'. De poppenkamer werd omgetoverd tot de grote boot van Sint en Piet. Ook een stuur, de meerpaal en anker mocht niet ontbreken anders kon de boot niet aanmeren. Er kwam een waterbak in de klas met bootjes, en in een andere hoek konden we uren met boten spelen.

Rollebollen in 2KM

Datum: 6 november 2017

ver2017nov062km2

Met de bus richting de sporthallen in Turnhout. Wij mogen gaan rollenbollen! Spannend hoor... Wat mogen we hier allemaal gaan doen? Kijk maar mee en beleef zelf onze sportochtend via de foto's!

Herfst in onze klas

Datum: 6 november 2017

ver2017nov062km

Het thema “Herfst” vonden de kleuters erg fijn. We rijgden herfstbladeren aan een draad, sorteerden en proefden herfstvruchten, schilderden met takjes uit het bos mooie herfstkleuren, maakten een monotype, deden een telspelletje met eikels, zongen het liedje van de tovenaar van het bos, maakten een mooie herfstkroon, luisterden naar herfstverhaaltjes en ja, nog heel wat meer: onze bouwhoek werd omgetoverd tot een echt kabouterbos, in de poppenkamer kwam er een herfstwinkel, de kleuters veegden blaadjes op ons terrasje... teveel om op te noemen. We hebben dus heel wat geëxperimenteerd, geleerd, ontdekt en bewonderd.

Knuf is jarig

Datum: 29 oktober 2017

ver2017okt292km

De eerste jarige kwam eraan dus was het nieuwe thema snel gekozen: “Knuf is jarig!” De juffen speelden toneel voor de kleuters. Zo konden ze het hele verjaardagsritueel al eens beleven. Het werd een heerlijk thema met tal van leuke en boeiende activiteiten. De knuffels kwamen een hele week logeren in de klas. Hiermee gingen we knuffelen, sorteren, tellen, winkeltje spelen, ... ze mochten ook een keertje mee gaan turnen! Heerlijk toch!

Rollebolle

Datum: 23 oktober 2017

ver2017okt23ks

Wat een topteam zeg! Allemaal hard gewerkt tijdens rollebolle... Kijk maar mee!

Smullen maar

Datum: 21 oktober 2017

ver2017okt21ks

Op woe 18/10/2017 was het een gezellige drukte op vele plaatsen in Weelde. Op 3 locaties stelde de ouderraad namelijk een gezond ontbijt op voor onze kleutertjes en hun grootouders.

Joepie naar de Hooiberg

Datum: 16 oktober 2017

ver2017okt16ks

Het regende hard en er was veel wind. Gelukkig gingen we naar een speeltuin waar we ook binnen konden spelen. En we hebben ons goed vermaakt!

Voorbereidingen grootoudersfeest

Datum: 3 oktober 2017

ver2017okt03ks

Het is bijna zover... het grootoudersfeest komt eraan! Onze kleuters zitten natuurlijk niet stil en zijn al hard aan de slag met alle voorbereidingen. Stempelen, stempelen, stempelen! Wat een werk, maar wat een prachtig resultaat. Van groot tot klein, allemaal hebben we meegeholpen aan dit fantastisch werk. Wij hebben er alvast veel zin in en kijken er naar uit! U toch ook?

Een fijne start

Datum: 28 september 2017

ver2017sept292km

Op één september stapten de kleuters na twee maanden vakantie onze school binnen. Sommigen waren een beetje onwennig, enkelen hadden traantjes, anderen kwamen met veel plezier. Tijdens ons eerste thema “Naar school... mijn buikje kriebelt!” werd er veel ontdekt: een nieuwe klas, nieuwe juffen, nieuwe vriendjes, nieuw materiaal, nieuwe afspraken, ... Na enkele weken voelden de kleuters zich echt thuis in onze klas.

Naar de groententuin

Datum: 28 september 2017

ver2017sept282ki

Gelukkig hield het net op tijd op met regenen, zodat we droog aan onze uitstap naar de groententuin “Groentegeweld” in Weelde konden beginnen. Het is wel eens fijn en leerrijk om met onze eigen ogen te kunnen zien waar al die groentjes groeien die we morgen in de pompoensoep doen.