2km

Ik teken.
Een olifant.
Of nee. Een muis.

Een muis.
Een muis in ons huis.
En mama en ik.
Bang.
Nee.
Ik niet.
Enkel mama.
Of...
Papa ook?

Het antwoord vind je hier.
Maar niet helemaal...

In de klas van juf Martine
ontdekken we
beetje bij beetje
de wereld.

Dat verhaal,
‘ONS’ verhaal
van dit schooljaar
vind je hieronder.

Hé!
Pas op!
EEN MUIS!!!
Of nee... Een olifant.
Wees maar niet bang.

Lees. Kijk. Geniet.

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Een drukke maar gezellige tijd

Datum: 4 juli 2017

drukkegezelligetijdjuni2017ver

Ook de laatste maand was er veel te beleven in onze klas. Het thema ‘Huisdieren en boerderijdieren’ vonden de kleuters heerlijk! Sommige mama’s maakten zelfs tijd om met hun huisdier tot bij ons te komen. We genoten van het bezoek van een hond en zijn baasje. De vissen van juf Chris kwamen een dagje logeren in onze klas. We bezochten de boerderij bij Niels, gingen de dierenartsenpraktijk verkennen, en als kers op de taart mochten we ook nog een ritje op het paard maken. Dankjewel allemaal, jullie zorgden ervoor dat dit een onvergetelijk thema werd!

Kermis

Datum: 13 juni 2017

kermisk2verjuni2017

2KI, 2KM en 2 KA zijn naar de kermis geweest en het was daar een reuze gezellig feest.

Lente in 2KM

Datum: 3 juni 2017

lente2kmjuni2017

Hier zijn we weer! Na de paasvakantie haalden we de lente in onze klas. Bloemen, bloesems maar ook kriebeldiertjes fleurden onze klas op. En voor al onze lieve mama’s zaaiden we zelf mooie bloemetjes die jullie hopelijk al een plekje in de tuin hebben kunnen gegeven.

Sportdag kleuters 18 mei 2017

Datum: 31 mei 2017

sportdagverksmei2017

Vandaag kwamen de meeste kleuters met de fiets aan de hand naar school: het was sportdag en bij 1 sport werd er gefietst. Helaas: de dag begon met regen en de kleuters die startten met fietsen, moesten onder het afdak blijven. Gelukkig bleef iedereen goedgezind: de andere sporten gingen door in de hele sporthal. Overal: polyvalente zaal, grote sporthal, squash-lokalen en de gevechtsruimte kwamen we sportende kleuters, juffen en enkele mama’s tegen. In totaal moesten er 13 sporten worden afgewerkt. Hoewel dit allemaal in een ontspannen sfeer mocht doorgaan, waren de kleuters bij de laatste sport heel moe. Het ijsje dat ze kregen van de ouderraad (waarvoor onze hartelijke dank) was dan ook een zeer welgekomen “relaxatie”.

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Daar is de lente

Datum: 19 april 2017

lentewandelingapril2017

Zonnestraaltjes op mijn huid, vogeltjes die fluiten, nieuwe blaadjes aan de boom: we (2KM, 2KA, 2KI) konden er héérlijk van genieten tijdens onze lentewandeling in een práchtige Weldse tuin! Langs de akkers ontbraken de typische Weldse geurtjes ook vandaag niet. Jammer dat je die niet ruikt terwijl je onze lentefoto's bekijkt...

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Project De wereld 2KM

Datum: 28 maart 2017

2kmprojectdewereldvermaart2017

We beleefden twee heerlijke, boeiende, leerrijke en fijne weken rond het project ‘De Wereld!’. Wat we zoal deden? Dàt lees je hieronder! We startten dit thema met het verhaal in het boek ‘Ik voel een voet!’. In het boek sliepen de dieren samen in een hangmat tot één van hen een vreemd geluid hoorde. Ze vielen uit de hangmat en gingen op onderzoek! Ook in onze klas installeerden we een hangmat. Niet zo eenvoudig hoor om in zo’n wiebelend ding te kruipen, maar wel “ZALIG” zodra je erin ligt! We speelden poppenkast met de figuurtjes uit het boek, maakten zelf prachtige fantasievogels en werkten met wasco’s en zwarte ecoline. Dat resultaat hebben jullie waarschijnlijk al bewonderd aan de raam van onze klas.

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Lekker carnavallen in de kleuterschool...

Datum: 1 maart 2017

carnavalksfeb2017

Wat een leuke snoetjes mochten we verwelkomen en bewonderen op onze carnavalsdag. Iedereen mocht zich uitgebreid tonen en nadien meegenieten van het carnavalstoneel, waarbij Mieke droomde van een circus. Onder de pauze van de voorstellingen smulden we van de overheerlijke wafels. Hmmmmm... Dankjewel!

Een mooi begin!

Datum: 16 februari 2017

mooibegin2kmfeb2017

Na de vakantie vlogen we er meteen weer in. Ons eerste thema was: “Rikki en zijn vriendjes!”. We vertelden veel over ‘vriendjes zijn’. Ook de bijbehorende gevoelens kwamen aan bod. Het was prachtig om zien hoe de kleuters hun best deden om iedereen mee te laten spelen of te helpen. De spelletjes in het boekje speelden we samen met de kleuters van juf Ilse. Ook kwamen er enkele mama’s een spelletje spelen in onze klas. De kleuters keken hier enorm naar uit en vonden het reuzefijn. Dankjewel voor de tijd die jullie voor ons vrijmaakten.

Raf en Otje

Datum: 29 januari 2017

rafenotjejan2017

Hallo allemaal
Daar gaan we dan... Op vrijdag 27 januari vertrekken we naar Raf en Otje! En wat hebben we er zin in. Met ons rugzakje klaar stappen we de bus in. Eenmaal we binnenkwamen was het snel jassen en schoenen uit en ravotten maar. Klimmen op een grote klimwand en er met onze billen weer afschuiven, torens bouwen, gillend af de glijbaan glijden, springen op een springkussen, ... Noem maar op! Al onze kids genoten van deze fantastische speeldag.

Een spannende decembermaand

Datum: 22 december 2016

decembermaand2kmdec2016

December een maand vol spannende feesten. De Sint maakte zijn intrede in ons land en dus ook in onze school. De speelzaal werd omgetoverd tot de grote boot van Sint en Piet met tal van kamertjes: de bewegingshoek, de spelletjeskamer, de inpakkamer, de schoorstenen, de knutselkamer, de verkleedkamer… De kleuters beleefden uren spelplezier. Ook in de klas konden ze kiezen voor allerlei activiteiten rond Sinterklaas.

De Sint en zijn Pieten op bezoek

Datum: 5 december 2016

sintenpietendec2016

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

Herfst in onze klas

Datum: 27 november 2016

2kmnov2016

Het thema "Herfst" vonden de kleuters erg fijn. We rijgden herfstbladeren aan een draad, sorteerden en proefden herfstvruchten, schilderden met takjes uit het bos mooie herfstkleuren, maakten een monotype, deden een telspelletje met eikels, zongen liedjes, luisterden naar herfstverhaaltjes en ja, nog heel wat meer: onze bouwhoek werd omgetoverd tot een echt kabouterbos, in de poppenkamer kwam er een herfstwinkel, de kleuters veegden blaadjes op ons terrasje... teveel om op te noemen. We hebben dus heel wat geëxperimenteerd, geleerd, ontdekt en bewonderd.

Heerlijk om zien!

Datum: 27 oktober 2016

girafknutselenokt2016

Het was weer enorm spannend deze maand. Het feest voor onze oma’s en opa’s kwam er weer aan. Ook onze mama’s en papa’s mochten komen kijken.

Een fijne start

Datum: 9 oktober 2016

start2kmokt2016

Op 1 september stapten de kleuters na twee maanden vakantie onze school binnen. Sommigen waren een beetje onwennig, anderen kwamen met veel plezier.

De kleuters gingen ravotten in “De Hooiberg”.

Datum: 2 oktober 2016

hooibergkssept2016

Op dinsdag, 27 oktober, vertrokken we met de bus naar “De Hooiberg” in Bladel. ’s Morgens stonden er 2 grote bussen en 1 klein busje op onze kleuters te wachten. Vol spanning stapten zij in. Eenmaal aangekomen konden de kleuters hun gang gaan. Klimmen en klauteren, glijden, knutselen, in het ballenbad spelen en nog veel meer. Tussendoor konden ze zoveel drinken als ze wilden. De bekertjes werden op tijd bijgevuld met ranja of water.