2ki

Mijn nieuwe school
heeft geen behang
en wel honderd deuren
in de gang

Klap-klap-deuren
met een knop
en klop-klop-deuren
met een juf erop.

Hé,
mijn klasje is niet hier,
niet ginder en niet daar,
oei,
ik weet niet eens meer waar!

Stapperdestap,
Hé, kom maar gauw!
Deze blauwe klas hier is van jou.

Waouw,
Met juf Ilse in de blauwe klas,
Da’s fijn, da’s cool.
Graag naar school komen is ons doel!

WELKOM!

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Het Laatste Nieuws

Datum: 4 juli 2017

dierennieuwsafscheidverjuni2017

We beloofden jullie nog meer dierennieuws: Wel, de puppy van Lise-Marie kwam ons een likje geven. De geitjes van Lien mekkerden de hele school bij elkaar. We namen een kijkje in de dierenartsenpraktijk bij Robin en de stallen bij Niels. Onze dierenafsluiter was een ritje te paard. Dat durven we al best en het was puur genieten. Dankjewel mama's en papa's voor de tijd die jullie voor ons vrijmaakten!

Kermis

Datum: 13 juni 2017

kermisk2verjuni2017

2KI, 2KM en 2 KA zijn naar de kermis geweest en het was daar een reuze gezellig feest.

Heel veel auto's in het verkeer, veilig fietsen is wat ik leer

Datum: 13 juni 2017

verkeersproject2kivermei2017

Met ons verkeersproject leerden we veilig oversteken met politie-agent Wim en verkeersborden lezen. We oefenden onze fietsvaardigheden en mochten een ritje mee maken in de camionette over de grote speelplaats. In de klas en de speelzaal zetten we al onze indrukken om in de praktijk en als laatste bezochten we de fietsenwinkel bij Chiel. Zijn mama en papa antwoordden op al onze vragen! Dankjewel!

Sportdag kleuters 18 mei 2017

Datum: 31 mei 2017

sportdagverksmei2017

Vandaag kwamen de meeste kleuters met de fiets aan de hand naar school: het was sportdag en bij 1 sport werd er gefietst. Helaas: de dag begon met regen en de kleuters die startten met fietsen, moesten onder het afdak blijven. Gelukkig bleef iedereen goedgezind: de andere sporten gingen door in de hele sporthal. Overal: polyvalente zaal, grote sporthal, squash-lokalen en de gevechtsruimte kwamen we sportende kleuters, juffen en enkele mama’s tegen. In totaal moesten er 13 sporten worden afgewerkt. Hoewel dit allemaal in een ontspannen sfeer mocht doorgaan, waren de kleuters bij de laatste sport heel moe. Het ijsje dat ze kregen van de ouderraad (waarvoor onze hartelijke dank) was dan ook een zeer welgekomen “relaxatie”.

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Hier zijn we weer

Datum: 22 mei 2017

goudlokjelente2kkivermei2017

Hallo! Tijd om nog eens iets van ons te laten horen... Dat we op lentewandeling zijn geweest, konden jullie al zien, maar ook in onze klas werd de lente binnengehaald. En omdat de meeste mama's dol zijn op bloemen, maakten we een lente-attentie voor hen. We hebben er hard aan gezwoegd, dus we hopen dat jullie ze mooi vonden...

Daar is de lente

Datum: 19 april 2017

lentewandelingapril2017

Zonnestraaltjes op mijn huid, vogeltjes die fluiten, nieuwe blaadjes aan de boom: we (2KM, 2KA, 2KI) konden er héérlijk van genieten tijdens onze lentewandeling in een práchtige Weldse tuin! Langs de akkers ontbraken de typische Weldse geurtjes ook vandaag niet. Jammer dat je die niet ruikt terwijl je onze lentefoto's bekijkt...

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Maart 2017

Datum: 2 april 2017

maartver2kiapril2017

Dat onze papa's onze allerliefste stoere schatten zijn, weten we al langer. We hadden het over superlieve, hardwerkende papa's. Trouwens, dankjewel papa's voor de tijd die jullie even namen om te noteren wat jullie beroep juist inhoudt en de mooie foto's. Zo konden we ons in de klas nóg beter inleven in jullie bezigheden. We toverden de computer -en leeshoek om voor onze ICT-ers, er verschenen twee vrachtwagens, we verhuisden van klas met Juf Kristien, timmer -en metselwerken werden uitgevoerd. Kortom, de week was weer te kort. Omdat onze papa's zo goed voor ons zorgen en leuk met ons spelen, maakten wij een lekker cadeautje om hen te bedanken. We hopen dat het jullie smaakte!

Project De wereld 2KI

Datum: 26 maart 2017

dewereldver2kimaart2017

Wij begonnen ons project op een héle fijne manier met een bezoek aan de kebabzaak van de papa van Ziyad. Hij komt namelijk uit Egypte en Ziyad toonde ons veel spulletjes uit dat land terwijl we op de overheerlijke pizza's en Egyptische koekjes wachtten. Een weekje later bereidde de mama nog een typisch Egyptisch proevertje voor ons, nl kosjerie. Dat wordt in Egypte zowat op elke straathoek verkocht. Een beetje vreemd voor ons, maar toch werd er door heel wat kleuters lekker van gesmuld! Dankjewel voor jullie hartelijke onthaal. Onze kleuters hebben goed gekeken en ontvangen nu ook klanten in ons klasrestaurant...

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Lekker carnavallen in de kleuterschool...

Datum: 1 maart 2017

carnavalksfeb2017

Wat een leuke snoetjes mochten we verwelkomen en bewonderen op onze carnavalsdag. Iedereen mocht zich uitgebreid tonen en nadien meegenieten van het carnavalstoneel, waarbij Mieke droomde van een circus. Onder de pauze van de voorstellingen smulden we van de overheerlijke wafels. Hmmmmm... Dankjewel!

Een kleurrijke boel...

Datum: 25 februari 2017

kleurrijkeboelfeb2017

Na onze welverdiende uitstap naar Raf en Otje, toonden Prop, Strook en Mevrouw Schaar ons hoe je gemakkelijk papier scheurt en knipt. Het experimenteren in onze knutselhoek kon beginnen! Zoveel verschillende soorten papier, oneindig veel ideeën! Onze klas werd hoe langer hoe kleurrijker. Wimpie kreeg elke dag een andere kleur van neus en vertelde ons nadien zijn kleurbelevingen onderweg naar de regenboog. Schaar, Beer en Ballon vonden het helemaal niet fijn in de donkere koffer van Meneer Schaar en ontsnapten uit het atelier, op ontdekking in de mooie wereld. Na het verhaal van Klein Wit visje toverden we ons donker kamertje om in een gezellig onderwateraquarium. En... Holle Bolle Gijs lustte al het papierafval rond de school!

Raf en Otje

Datum: 29 januari 2017

rafenotjejan2017

Hallo allemaal
Daar gaan we dan... Op vrijdag 27 januari vertrekken we naar Raf en Otje! En wat hebben we er zin in. Met ons rugzakje klaar stappen we de bus in. Eenmaal we binnenkwamen was het snel jassen en schoenen uit en ravotten maar. Klimmen op een grote klimwand en er met onze billen weer afschuiven, torens bouwen, gillend af de glijbaan glijden, springen op een springkussen, ... Noem maar op! Al onze kids genoten van deze fantastische speeldag.

2KKI in januari

Datum: 28 januari 2017

januari2kkijan2017

We startten in onze klas het nieuwe jaar met het verwelkomen van een nieuwe jongen in onze groep, Ziyad. Hopelijk voelt hij zich vlug thuis in onze klas. Wij probeerden daar alvast voor te zorgen.

Kersttijd in de blauwe klas

Datum: 4 januari 2017

kersttijdblauwdec2016

De rust is weer wat teruggekeerd. Een gezellig donker kamertje, experimenteren met lichtjes en overal in onze klas flikkeren de lampje uit en aan want het feest van kerstmis komt er aan!

Sintentijd

Datum: 15 december 2016

sinterklaas2kidec2016

Terwijl de Spiekpietjes ons vanuit de hoogte in de gaten hielden, deed ons thema zakken zijn intrede in onze klas. Wat je niet allemaal met zakken kan doen! En hoeveel verschillende soorten zijn er wel niet! We dansten door de verf op muziek met zakjes aan onze handen. Helemaal verwonderd waren onze kleuters dat die handen er helemaal proper terug uitkwamen. Zakjes vullen met allerlei materialen, ermee stempelen en wegen. Gooien met pittenzakjes en springen met springzakken en natuurlijk naar de winkel gaan met onze boodschappentas. Zakjes in de winkel om de gekochte spullen in te doen en met de koopwaar in de bus terug naar huis. Zakjes met en zonder gaten in de waterbak en zandbak. Gevoelszakjes om verhaaltjes te posten... Te veel om op te noemen, maar te bewonderen op de foto's... Ook de speelgoed- en snoepzak ontbraken natuurlijk niet.

Herfst en holletjes

Datum: 11 december 2016

herfstenholletjesdec2016

Hier zijn we weer vanuit het herfstbos! Jullie hebben vast al gemerkt dat de herfst ook dit jaar zijn intrede weer heeft gedaan. Zo ook in onze klas, al een tijdje geleden. Dat merkten we ook aan de dieren in het herfstbos. Ze kruipen lekker warm weg in hun holletjes. Jammer dat we dat dit jaar niet in het échte herfstbos konden aanschouwen vanwege het natte, druilerige herfstweer. Maar onze kleuters lieten dat niet aan hun hart komen hoor. De herfst kwam gewoon naar hen toe in tal van activiteiten. Kijk maar op de foto's!

De Sint en zijn Pieten op bezoek

Datum: 5 december 2016

sintenpietendec2016

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

Wat een feest

Datum: 27 oktober 2016

benjaminenrafokt2016

Drie weken lang konden we genieten van het verhaal van Benjamin en zijn giraffenvriend Raf. Benjamin en Raf doen àlles samen: samen spelen, samen in bad, samen kattenkwaad uithalen, samen de brievenbus leeg maken. Daarom is Benjamin zooooo verdrietig als hij Raf nérgens vindt...

Eindelijk nieuws uit 2KI

Datum: 13 oktober 2016

nieuws2kiokt2016

Dag allemaal! Hoge tijd voor wat nieuws uit 2KI. Dat we inmiddels goed gestart zijn, nieuwe vriendjes gemaakt hebben en op ontdekking gegaan zijn in alle hoekjes van de klas, zien jullie op bijgevoegde foto's.

De kleuters gingen ravotten in “De Hooiberg”.

Datum: 2 oktober 2016

hooibergkssept2016

Op dinsdag, 27 oktober, vertrokken we met de bus naar “De Hooiberg” in Bladel. ’s Morgens stonden er 2 grote bussen en 1 klein busje op onze kleuters te wachten. Vol spanning stapten zij in. Eenmaal aangekomen konden de kleuters hun gang gaan. Klimmen en klauteren, glijden, knutselen, in het ballenbad spelen en nog veel meer. Tussendoor konden ze zoveel drinken als ze wilden. De bekertjes werden op tijd bijgevuld met ranja of water.