2ki

Mijn nieuwe school
heeft geen behang
en wel honderd deuren
in de gang

Klap-klap-deuren
met een knop
en klop-klop-deuren
met een juf erop.

Hé,
mijn klasje is niet hier,
niet ginder en niet daar,
oei,
ik weet niet eens meer waar!

Stapperdestap,
Hé, kom maar gauw!
Deze blauwe klas hier is van jou.

Waouw,
Met juf Ilse in de blauwe klas,
Da’s fijn, da’s cool.
Graag naar school komen is ons doel!

WELKOM!

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Kerstperiode 2KI

Datum: 11 februari 2018

ver2018feb112ki

We zijn er laat mee, maar hier zie je nog enkele sfeerfoto’s van de kerstperiode en de eerste jarige van het nieuwe jaar!

Raf en Otje

Datum: 2 februari 2018

ver2018feb02ks

Vrijdag 26 januari was het dan eindelijk weer zover! Vandaag gaan we naar Raf en Otje! We keken er met z’n alle al dagen naar uit...

Sintentijd

Datum: 15 december 2017

ver2017dec152ki

Terwijl de Spiekpietjes ons vanuit de hoogte in de gaten hielden, deed ons thema boten zijn intrede in onze klas. Zoveel verschillende boten dat er zijn! Wij schilderden twee boten waarin eerst de kapitein met zijn matrozen uit varen gingen. Het anker en de roeispanen ontbraken niet. Eén ervan werd daarna een stoomboot met kleurrijke vlaggetjes, Pietenraampjes, pakken en zakken en de ander deed dienst als vissersboot. We dansten met onze waterpotloden en penselen over ons blad om de golven van de zee tevoorschijn te toveren. Een botenvloot maken van klein naar groot en noem maar op... Tijd voor de spiekpieten om terug te vertrekken. Want, jullie lazen het zeker wel in de krant? Sint en Piet zijn weer in't land. Er vaart een bootje op de zee en alle pieten mogen mee! Vanaf het moment die Pieten aan land komen hebben ze ontzéttend veel werk. En dat konden we merken! Wat een bedrijvigheid!

Herfstmaterialen

Datum: 19 november 2017

ver2017nov182ki

Dag! Hier zijn we weer! We moesten jullie nog vertellen wat we allemaal in de herfst beleefden. We mochten de herfstvruchten en bladeren die we meebrachten en in het bos vonden allemaal sorteren. Ai, die prikkebolsters, daar moeten we voorzichtig mee zijn! Wie durft hem al vastnemen? Wat kan je toch veel doen met die herfstmaterialen! Rijgen, tellen, koken, scheppen, ...

Rollebolle

Datum: 23 oktober 2017

ver2017okt23ks

Wat een topteam zeg! Allemaal hard gewerkt tijdens rollebolle... Kijk maar mee!

Smullen maar

Datum: 21 oktober 2017

ver2017okt21ks

Op woe 18/10/2017 was het een gezellige drukte op vele plaatsen in Weelde. Op 3 locaties stelde de ouderraad namelijk een gezond ontbijt op voor onze kleutertjes en hun grootouders.

Wie wil er pompoenensoep, dan heb ik een idee

Datum: 21 oktober 2017

ver2017okt212kki

Wat een werk, maar véél handen samen maken licht werk! Voor we aan de pompoenensoep begonnen, brachten we een bezoek aan de groententuin “Groentegeweld” om te zien hoe de groenten groeien die we in de soep deden. En wie woonde net voor de tuin? Ja, omi en pake van Lance, met een pracht van een tuin met een schommel in de boom en een volle appelboom. Daarvan mochten we er elk nog één plukken en opsmullen voor we terug naar school vertrokken.

Joepie naar de Hooiberg

Datum: 16 oktober 2017

ver2017okt16ks

Het regende hard en er was veel wind. Gelukkig gingen we naar een speeltuin waar we ook binnen konden spelen. En we hebben ons goed vermaakt!

Nieuws uit 2KKI

Datum: 11 oktober 2017

ver2017okt112kki

Dag kleuters allemaal! Zijn jullie inmiddels goed gestart? Hebben jullie alle hoekjes van de klas al ontdekt en misschien al nieuwe vriendjes gemaakt? Nu het begin gemaakt is, kunnen we er weer volop tegenaan... De tassen en kabassen die Wies Valies in alle maten en vormen in onze klas bracht, hebben we geteld, gemeten en gesleurd. Met die inhoud beleefden we onze vakantiedagen een beetje opnieuw. Picknicken hoorde daar ook bij.

Voorbereidingen grootoudersfeest

Datum: 3 oktober 2017

ver2017okt03ks

Het is bijna zover... het grootoudersfeest komt eraan! Onze kleuters zitten natuurlijk niet stil en zijn al hard aan de slag met alle voorbereidingen. Stempelen, stempelen, stempelen! Wat een werk, maar wat een prachtig resultaat. Van groot tot klein, allemaal hebben we meegeholpen aan dit fantastisch werk. Wij hebben er alvast veel zin in en kijken er naar uit! U toch ook?

Naar de groententuin

Datum: 28 september 2017

ver2017sept282ki

Gelukkig hield het net op tijd op met regenen, zodat we droog aan onze uitstap naar de groententuin “Groentegeweld” in Weelde konden beginnen. Het is wel eens fijn en leerrijk om met onze eigen ogen te kunnen zien waar al die groentjes groeien die we morgen in de pompoensoep doen.