2ka

Er was eens...
een groene kikker met een kroontje op!

Het was niet de groene kikker uit het sprookje, maar wel die uit de klas van juf An. Je kan hem aaien, vast nemen, geheimpjes toefluisteren en knuffeltjes geven, maar het liefste wat hij doet is naar al de spelende kindjes kijken in zijn klas.

Elke dag kijkt hij uit naar de komst van al die blije gezichtjes, want dat vind hij toch wel heel belangrijk...
dat elk kind met een glimlach naar school kan komen!
Samen lachen, spelen, zingen, vertellen, knutselen...
En zo leefde de groene kikker met het kroontje nog lang en gelukkig in de klas van juf An!

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Ik zag 2 beren...

Datum: 21 juni 2017

goudlokjeverkeerjuni2017ver

Of nee, het waren er zelfs 3! Het waren de 3 beren van goudlokje, want daarrond hebben we gewerkt in de klas. We zijn gestart met het toneeltje van goudlokje en de 3 beren. Wat een mooi en lekker toneel, want nadien hebben we echte berenpap gesmuld. Heel de klas was gevuld met verschillende soorten beren: dikke, dunne, grote, kleine, bruine, witte, ... Het was dolle pret in de poppenhoek en de bouwhoek, want alle beren speelden graag mee in onze klas.

Kermis

Datum: 13 juni 2017

kermisk2verjuni2017

2KI, 2KM en 2 KA zijn naar de kermis geweest en het was daar een reuze gezellig feest.

Nieuws uit 2KA

Datum: 13 juni 2017

lente2kavermei2017

Weer even geleden, maar hier zijn we weer met nieuws vanuit 2 KA! De lente is al een tijdje van start gegaan. In onze klas hebben we ook gewerkt rond de lente. We hebben heerlijk genoten van de mooie bloemen die de kleuters hadden meegebracht van thuis en de kriebeldiertjes zorgden voor veel gelach. Onze klas hadden we omgetoverd tot een prachtige en kleurige bloemenwinkel, waar de kleuters zelf boeketten bloemen konden samenstellen. Ze beleefden veel plezier in het samenstellen van een mooi boeket en leerden ze ook te verpakken. En natuurlijk... wie een mooi boeket wil, moet daar voor betalen.

Sportdag kleuters 18 mei 2017

Datum: 31 mei 2017

sportdagverksmei2017

Vandaag kwamen de meeste kleuters met de fiets aan de hand naar school: het was sportdag en bij 1 sport werd er gefietst. Helaas: de dag begon met regen en de kleuters die startten met fietsen, moesten onder het afdak blijven. Gelukkig bleef iedereen goedgezind: de andere sporten gingen door in de hele sporthal. Overal: polyvalente zaal, grote sporthal, squash-lokalen en de gevechtsruimte kwamen we sportende kleuters, juffen en enkele mama’s tegen. In totaal moesten er 13 sporten worden afgewerkt. Hoewel dit allemaal in een ontspannen sfeer mocht doorgaan, waren de kleuters bij de laatste sport heel moe. Het ijsje dat ze kregen van de ouderraad (waarvoor onze hartelijke dank) was dan ook een zeer welgekomen “relaxatie”.

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Daar is de lente

Datum: 19 april 2017

lentewandelingapril2017

Zonnestraaltjes op mijn huid, vogeltjes die fluiten, nieuwe blaadjes aan de boom: we (2KM, 2KA, 2KI) konden er héérlijk van genieten tijdens onze lentewandeling in een práchtige Weldse tuin! Langs de akkers ontbraken de typische Weldse geurtjes ook vandaag niet. Jammer dat je die niet ruikt terwijl je onze lentefoto's bekijkt...

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Project 2KA

Datum: 30 maart 2017

projectwereldver2kamaart2017

Hallo wereld... We hebben van jou genoten. Samen met Rob de reiziger en speurneus hond zijn we de wereld rond gereisd. Hiervoor hadden we natuurlijk een vliegtuig nodig. Geen probleem, want samen hebben we een mooi vliegtuig gebouwd. We hebben er veel plezier mee beleefd, maar vooral hebben we veel gevlogen: naar Afrika, Egypte, Rusland, ...

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Lekker carnavallen in de kleuterschool...

Datum: 1 maart 2017

carnavalksfeb2017

Wat een leuke snoetjes mochten we verwelkomen en bewonderen op onze carnavalsdag. Iedereen mocht zich uitgebreid tonen en nadien meegenieten van het carnavalstoneel, waarbij Mieke droomde van een circus. Onder de pauze van de voorstellingen smulden we van de overheerlijke wafels. Hmmmmm... Dankjewel!

De maand januari is weer omgevlogen...

Datum: 22 februari 2017

spelletjes2kafeb2017

We zijn gestart met het thema ‘spelletjes’. Super fijn, want we hebben heel wat mama’s, papa’s en oma’s mogen verwelkomen in onze klas. Zij kwamen samen met ons ‘spelletjes’ spelen. Wat hebben we veel geleerd: samen spelen, ons houden aan de regels, een pion verder zetten, gooien met de dobbelsteen maar vooral... het plezier van een spelletje te spelen.

Raf en Otje

Datum: 29 januari 2017

rafenotjejan2017

Hallo allemaal
Daar gaan we dan... Op vrijdag 27 januari vertrekken we naar Raf en Otje! En wat hebben we er zin in. Met ons rugzakje klaar stappen we de bus in. Eenmaal we binnenkwamen was het snel jassen en schoenen uit en ravotten maar. Klimmen op een grote klimwand en er met onze billen weer afschuiven, torens bouwen, gillend af de glijbaan glijden, springen op een springkussen, ... Noem maar op! Al onze kids genoten van deze fantastische speeldag.

Een leuk 2016

Datum: 11 januari 2017

sinterklaasenkerst2kajan2017

2016 hebben we goed afgesloten in onze klas, met heel veel fijne activiteiten. Ons thema was: brrr, kikker heeft het koud. We hebben hem geholpen om het warmer te krijgen. We zijn met onze kruiwagens hout gaan sprokkelen voor in onze openhaard en dat vonden we super fijn.

Sinterklaas in 2KA

Datum: 15 december 2016

sintin2kadec2016

Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt-zacht geklopt. Wie zou dat zijn... Jawel, de Sint en zijn Zwarte Pieten. Ze zijn ook onze klas niet voorbij gereden. Het was dolle pret in onze klas.

De Sint en zijn Pieten op bezoek

Datum: 5 december 2016

sintenpietendec2016

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

We genoten van de herfst

Datum: 3 december 2016

herfst2kadec2016

Herfst, herfst, herfst is weer gekomen. Daar komt de wind. Hij schudt aan alle bomen. Alle bladeren vallen, de takken worden kaal. We trekken onze jassen aan allemaal! Dit liedje zullen jullie thuis al verschillende keren hebben gehoord, want ook in onze klas is het herfst geweest.

Konijnen in 2KA

Datum: 13 november 2016

konijnen2kanov2016

Er bestaan dikke konijnen en dunne konijnen, brave konijnen en stoute konijnen, ... En allemaal hebben ze twee lange oren. Rikki ook, alleen is er ééntje gebogen.

Op reis met Raf de giraf

Datum: 13 november 2016

rafgiraf2kanov2016

Benjamin heeft een vriendje. Hij noemt Raf de giraf. Op een ochtend wordt hij wakker en is Raf spoorloos verdwenen. Hij is op vakantie in Afrika. Elke dag stuurt hij een kaartje om te laten weten hoe het met hem gaat.

De kleuters gingen ravotten in “De Hooiberg”.

Datum: 2 oktober 2016

hooibergkssept2016

Op dinsdag, 27 oktober, vertrokken we met de bus naar “De Hooiberg” in Bladel. ’s Morgens stonden er 2 grote bussen en 1 klein busje op onze kleuters te wachten. Vol spanning stapten zij in. Eenmaal aangekomen konden de kleuters hun gang gaan. Klimmen en klauteren, glijden, knutselen, in het ballenbad spelen en nog veel meer. Tussendoor konden ze zoveel drinken als ze wilden. De bekertjes werden op tijd bijgevuld met ranja of water.