2ka

Er was eens...
een groene kikker met een kroontje op!

Het was niet de groene kikker uit het sprookje, maar wel die uit de klas van juf An. Je kan hem aaien, vast nemen, geheimpjes toefluisteren en knuffeltjes geven, maar het liefste wat hij doet is naar al de spelende kindjes kijken in zijn klas.

Elke dag kijkt hij uit naar de komst van al die blije gezichtjes, want dat vind hij toch wel heel belangrijk...
dat elk kind met een glimlach naar school kan komen!
Samen lachen, spelen, zingen, vertellen, knutselen...
En zo leefde de groene kikker met het kroontje nog lang en gelukkig in de klas van juf An!

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Roze klas

Datum: 11 februari 2018

ver2018feb112ka

De Sint is al lang weer vertrokken met zijn boot naar Spanje en ook Kerstmis is al even gepasseerd. Toch komen hier nog prachtige foto’s aan van deze periode, want het was een fijne tijd in onze klas. Er stond een grote stoomboot midden in onze klas, waar een heleboel verkleedkleren in verstopt waren. We maakten zwartepieten mutsen en bakten pepernoten. In de schoorsteen gooiden we pakjes en ook de Sint kwam op bezoek in onze klas.

Raf en Otje

Datum: 2 februari 2018

ver2018feb02ks

Vrijdag 26 januari was het dan eindelijk weer zover! Vandaag gaan we naar Raf en Otje! We keken er met z’n alle al dagen naar uit...

Konijnen

Datum: 6 december 2017

ver2017dec062ka

Hokus Pokus pats, we toveren wel 2 konijnen in de roze klas. En jawel, het was gelukt, want de 2 konijnen van Binc stonden plots in onze klas. Wat fijn, een hele dag zorgen voor 2 lieve en zachte konijnen. We hebben ook goed kunnen kijken hoe ze eruit zien en natuurlijk hebben we ze ook eens kunnen aaien.

Thema knuffels en herfst

Datum: 6 november 2017

ver2017nov062ka

1,2,3! Nee, geen 3, maar wel liefst 21 knuffels kwamen op bezoek in onze klas. Wat fijn zoveel knuffels, want ze speelden ook mee. Ze klommen mee in de auto of we vervoerden hen in onze speelgoed auto’s en dat vonden de knuffels zeer plezant. In de klas bouwden we ook een knuffeltent, waar we knus met de knuffels konden spelen/rusten of knuffelen.

Rollebolle 2KA

Datum: 23 oktober 2017

ver2017okt232ka

Een hele voormiddag sporten en spelen in de grote sporthal van Turnhout. We vonden Rollebollen erg plezant, kijk maar naar de foto's ...

Smullen maar

Datum: 21 oktober 2017

ver2017okt21ks

Op woe 18/10/2017 was het een gezellige drukte op vele plaatsen in Weelde. Op 3 locaties stelde de ouderraad namelijk een gezond ontbijt op voor onze kleutertjes en hun grootouders.

Joepie naar de Hooiberg

Datum: 16 oktober 2017

ver2017okt16ks

Het regende hard en er was veel wind. Gelukkig gingen we naar een speeltuin waar we ook binnen konden spelen. En we hebben ons goed vermaakt!

Nieuws uit de roze klas

Datum: 11 oktober 2017

ver2017okt112kka

De eerst maand van het schooljaar is weer omgevlogen, dus tijd voor wat nieuws uit de roze klas. We hebben dolle pret beleefd tijdens het thema kermis, want heel de klas was omgetoverd. We hadden een viskraam, waar we op verschillende manieren eendjes leerden grijpen en vissen. We leerden de eendjes sorteren per kleur en ook onze zelfgemaakte eendjes probeerden we te vissen, maar dat was niet altijd even makkelijk.

Voorbereidingen grootoudersfeest

Datum: 3 oktober 2017

ver2017okt03ks

Het is bijna zover... het grootoudersfeest komt eraan! Onze kleuters zitten natuurlijk niet stil en zijn al hard aan de slag met alle voorbereidingen. Stempelen, stempelen, stempelen! Wat een werk, maar wat een prachtig resultaat. Van groot tot klein, allemaal hebben we meegeholpen aan dit fantastisch werk. Wij hebben er alvast veel zin in en kijken er naar uit! U toch ook?

Naar de groententuin

Datum: 28 september 2017

ver2017sept282ki

Gelukkig hield het net op tijd op met regenen, zodat we droog aan onze uitstap naar de groententuin “Groentegeweld” in Weelde konden beginnen. Het is wel eens fijn en leerrijk om met onze eigen ogen te kunnen zien waar al die groentjes groeien die we morgen in de pompoensoep doen.

De eerste week in onze roze klas

Datum: 14 september 2017

ver2017sept142ka

Wat hebben we al flink gespeeld met het nieuwe speelgoed! We zijn al op verkenning geweest in alle hoeken van de klas. Kijk maar naar de foto’s als je wil weten hoe goed we dat al kunnen.