1km

Van harte welkom bij onze jongste kleuters! Samen met jouw kleuter beleef ik super leuke avonturen! Ik streef naar een gezellig klasje, waar jouw kind zich thuis voelt. Hopelijk kunnen mama en papa dan ook met een gerust hart hun waardevolle schat achterlaten.
Ik hoop jullie op deze manier te boeien met leuke verhalen, foto’s, weetjes, ... uit onze klas! Heel veel plezier ermee!

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Sportdag kleuters 18 mei 2017

Datum: 31 mei 2017

sportdagverksmei2017

Vandaag kwamen de meeste kleuters met de fiets aan de hand naar school: het was sportdag en bij 1 sport werd er gefietst. Helaas: de dag begon met regen en de kleuters die startten met fietsen, moesten onder het afdak blijven. Gelukkig bleef iedereen goedgezind: de andere sporten gingen door in de hele sporthal. Overal: polyvalente zaal, grote sporthal, squash-lokalen en de gevechtsruimte kwamen we sportende kleuters, juffen en enkele mama’s tegen. In totaal moesten er 13 sporten worden afgewerkt. Hoewel dit allemaal in een ontspannen sfeer mocht doorgaan, waren de kleuters bij de laatste sport heel moe. Het ijsje dat ze kregen van de ouderraad (waarvoor onze hartelijke dank) was dan ook een zeer welgekomen “relaxatie”.

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

De wereld vol dieren en diverse culturen in onze klas 1KM

Datum: 28 maart 2017

werelddierenculturen1kmvermaart2017

De voorbije twee weken hebben we kennis gemaakt met de wereld. Samen vlogen we met het vliegtuig naar de olifanten en leerden we over de gewoonten in andere landen. Onze zithoek lag vol met kussens. Wat was het daar gezellig en knus. Vooral het thee drinken in de klas was in trek. Dankzij de mama van Dounia hebben we echte Marokkaanse thee, koekjes en pannenkoeken kunnen proeven. Ze liet ons ook kennismaken met vreemde tekens waarbij we goed kunnen zien welke naam er kort en lang is. Juf Maryah kwam ook langs in de klas met Sami en Kenza. Zij brachten allemaal kledij mee uit Marokko. De kinderen hebben zich naar hartenlust kunnen verkleden.

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Lekker carnavallen in de kleuterschool...

Datum: 1 maart 2017

carnavalksfeb2017

Wat een leuke snoetjes mochten we verwelkomen en bewonderen op onze carnavalsdag. Iedereen mocht zich uitgebreid tonen en nadien meegenieten van het carnavalstoneel, waarbij Mieke droomde van een circus. Onder de pauze van de voorstellingen smulden we van de overheerlijke wafels. Hmmmmm... Dankjewel!

De langverwachte dag, Sinterklaas op school

Datum: 1 februari 2017

sintenpiet1kmjan2017

Cadeautjes, snoepjes overal, leuke spelletjes, moeilijke daken, gekke kunstjes- pieten en gezellige sinterklaasliedjes... zo beleefden we de periode voor Sinterklaas en zijn zwarte pieten in onze klas op bezoek kwamen. Al enkele weken voor we rond thema Sinterklaas leerden in de klas, zongen onze kindjes al 'Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn...'. Onze peuters vonden het al reuzefijn om samen liedjes te zingen terwijl ze speelden in de hoeken.

Raf en Otje

Datum: 29 januari 2017

rafenotjejan2017

Hallo allemaal
Daar gaan we dan... Op vrijdag 27 januari vertrekken we naar Raf en Otje! En wat hebben we er zin in. Met ons rugzakje klaar stappen we de bus in. Eenmaal we binnenkwamen was het snel jassen en schoenen uit en ravotten maar. Klimmen op een grote klimwand en er met onze billen weer afschuiven, torens bouwen, gillend af de glijbaan glijden, springen op een springkussen, ... Noem maar op! Al onze kids genoten van deze fantastische speeldag.

Naar de kerststal met groene, gele en roze klas

Datum: 16 januari 2017

kerststalksjan2017

De laatste dag voor de kerstvakantie maakten we een kleine wandeling naar de kerststal van Weelde! Er stonden schapen, kippen en een ezel. We mochten ze aaien en eten geven. Dat was gezellig! Daarna gingen we op echte wiebelkrukjes zitten, want we kregen warme chocolademelk en een stukje cake... mmmhh dat was lekker! Dankjewel!

Een blik uit de gele klas...

Datum: 11 december 2016

geleklasdec2016

Jullie zijn zeker benieuwd naar wat onze kleuters de afgelopen weken hebben beleefd in onze klas. Wel, we zijn in bad geweest en hebben elkaar goed gewassen, dat deed de mama van Benjamin ook. Dat zagen we in het toneel van het prentenboek 'Raf'. Raf deed nog veel meer, kijk maar!

De Sint en zijn Pieten op bezoek

Datum: 5 december 2016

sintenpietendec2016

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

Spannende dingen in 1KM

Datum: 5 oktober 2016

spannend1kmokt2016

Nieuwe vriendjes, een (nieuwe) juf, een gele klas en ... toch wel spannende dingen in 1KM! Naar school... oh dat was toch wel spannend hoor! De maand september is voorbij gevlogen als een sneltrein! We hebben elkaar al beter leren kennen en kunnen wennen aan onze klas! Wisten jullie dat Jules in onze klas woont? Die is onze dikke vriend geworden!! We hopen elke dag of we voor hem mogen zorgen! Want dan mogen we de helper van de juf zijn, dat is fijn!

De kleuters gingen ravotten in “De Hooiberg”.

Datum: 2 oktober 2016

hooibergkssept2016

Op dinsdag, 27 oktober, vertrokken we met de bus naar “De Hooiberg” in Bladel. ’s Morgens stonden er 2 grote bussen en 1 klein busje op onze kleuters te wachten. Vol spanning stapten zij in. Eenmaal aangekomen konden de kleuters hun gang gaan. Klimmen en klauteren, glijden, knutselen, in het ballenbad spelen en nog veel meer. Tussendoor konden ze zoveel drinken als ze wilden. De bekertjes werden op tijd bijgevuld met ranja of water.