1kc

Met mijn tas
en mijn jas
ga ik naar de klas.
Ik maak veel vriendjes groot en klein
JULES zal er één van zijn!

pdfVisie kleuteronderwijs

Nieuws

Genieten, genieten, genieten!

Datum: 25 juni 2017

1kcvergenieten

De laatste weken van dit alweer voorbij gevlogen schooljaar hebben we met z'n alle nog lekker genoten in ons klasje. Met het goede weer trokken we lekker naar buiten om te genieten van de frisse lucht. Kijken jullie weer mee?!

1KC op bezoek bij de kalfjes van de familie Caers

Datum: 25 juni 2017

bezoekkalfjescaersjuni2017

Wat hebben we een warme zomerweek achter de rug. Spijtig genoeg kon door dit warme weer onze uitstap naar het hegse stalleke niet doorgaan. Toen we dit aan onze ouders vertelden kwam de mama van Marieke met het voorstel om met ons klasje naar hun kalfjes te komen kijken. Wauw, dat vonden wij natuurlijk een super leuk idee!

Sportdag kleuters 18 mei 2017

Datum: 31 mei 2017

sportdagverksmei2017

Vandaag kwamen de meeste kleuters met de fiets aan de hand naar school: het was sportdag en bij 1 sport werd er gefietst. Helaas: de dag begon met regen en de kleuters die startten met fietsen, moesten onder het afdak blijven. Gelukkig bleef iedereen goedgezind: de andere sporten gingen door in de hele sporthal. Overal: polyvalente zaal, grote sporthal, squash-lokalen en de gevechtsruimte kwamen we sportende kleuters, juffen en enkele mama’s tegen. In totaal moesten er 13 sporten worden afgewerkt. Hoewel dit allemaal in een ontspannen sfeer mocht doorgaan, waren de kleuters bij de laatste sport heel moe. Het ijsje dat ze kregen van de ouderraad (waarvoor onze hartelijke dank) was dan ook een zeer welgekomen “relaxatie”.

Schoolfeest thema DE WERELD

Datum: 22 mei 2017

schoolfeestmei2017ver

Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagd, zonnig schoolfeest. Jullie hebben kunnen genieten van de optredens van de kleuters en de kinderen van de lagere school. Hiervoor is dan ook veel geoefend maar dat was er zeker aan te zien. Daarna konden de kinderen genieten van de vele spelletjes, de eetkramen en de nodige drank.

Project afsluiter

Datum: 3 april 2017

projectafsluiterverapril2017

Vrijdag, 24 maart 2017 sloten we ons project af door activiteiten aan elkaar te laten zien. Alle leerlingen van de lagere school zongen en dansten vrolijk op het liedje “Hallo, wereld”. De kinderen van het eerste leerjaar lieten zien dat zij een cowboydans uit Amerika al vlot konden dansen. Het tweede leerjaar had aan dotpainting gedaan (Oceanië) en Chinese draken (Azië) geknutseld. Klas 3B verraste ons met grote Chinese draken op passende muziek. De kinderen van het vierde leerjaar lieten vol trots hun eigen knutselideeën over heel de wereld zien. Klas 5H vertelde ons hoe ze Aziatisch gekookt hadden. Het water kwam ons al in de mond. Klas 5E lieten hun zelf gezaagde kangerangs zien (boomerangs in de vorm van een kangoeroe) en de leerlingen van het 6e leerjaar zongen een Franstalig liedje dat over de wereld ging.

Hallo allemaal

Datum: 27 maart 2017

dewereld1kcvermaart2017

Op maandag 13 maart startte we met de hele school aan een nieuw project 'de wereld'. En ja hoor, ook wij deden hieraan mee. Onze juffen werkten met ons rond het boekje 'maan heeft verdriet'. Wil je weten hoe dit verloopt? Lees dan zeker verder!

Twashukuru school in Lamu

Datum: 21 maart 2017

lamuvermaart2017

Juf An Segers is vorig jaar een hele tijd in Lamu geweest. Lamu is een stad in Kenia, gelegen op het gelijknamige eiland Lamu vlak voor de oostelijke kust van het land. Zij heeft in alle klassen van onze school een duidelijke uitleg gegeven over de noden van dit schooltje. Momenteel bestaat de school uit slechts één klasje. Een ander klasje met muren van glazen flessen is in aanbouw. Graag zouden wij, samen met alle leerlingen van onze school, willen sparen voor 2 extra schoolgebouwen en een speeltuig voor op de speelplaats.

Startmoment project De wereld

Datum: 15 maart 2017

startmomentwereldmaart2017

Maandagmorgen, 13 maart 2017 organiseerde we het startmoment van ons project “De wereld”. De kinderen van klas 5H dansten op het projectlied “Hallo, wereld” terwijl alle andere leerlingen luidkeels meezongen. Dit alles werd aangeleerd door juf Griet. Ook de kleutertjes genoten duidelijk van dit optreden.

Lekker carnavallen in de kleuterschool...

Datum: 1 maart 2017

carnavalksfeb2017

Wat een leuke snoetjes mochten we verwelkomen en bewonderen op onze carnavalsdag. Iedereen mocht zich uitgebreid tonen en nadien meegenieten van het carnavalstoneel, waarbij Mieke droomde van een circus. Onder de pauze van de voorstellingen smulden we van de overheerlijke wafels. Hmmmmm... Dankjewel!

Spelen en leren in 1KC

Datum: 22 februari 2017

spelenenleren1kcfeb2017

Hallo allemaal. Hier zijn we weer! Het lijkt alweer zo lang geleden dat het nieuwe jaar begon. Wij vlogen er alvast met heel veel zin weer in.

Raf en Otje

Datum: 29 januari 2017

rafenotjejan2017

Hallo allemaal
Daar gaan we dan... Op vrijdag 27 januari vertrekken we naar Raf en Otje! En wat hebben we er zin in. Met ons rugzakje klaar stappen we de bus in. Eenmaal we binnenkwamen was het snel jassen en schoenen uit en ravotten maar. Klimmen op een grote klimwand en er met onze billen weer afschuiven, torens bouwen, gillend af de glijbaan glijden, springen op een springkussen, ... Noem maar op! Al onze kids genoten van deze fantastische speeldag.

De Sint en zijn Pieten op bezoek

Datum: 5 december 2016

sintenpietendec2016

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

Drukke weken in oktober in 1KCM

Datum: 13 november 2016

drukkeweken1kcmnov2016

Al half november en de noten, eikels en kastanjes rollen alweer door de klas terwijl de herfstbladeren voorbij het raam dwarrelen. Maar ook in oktober hebben we het erg druk gehad, vooral met feesten.

Eerste weken in 1KC

Datum: 2 oktober 2016

eersteweken1kcsept2016

Jullie kids komen ondertussen alweer een hele maand naar school toe. Tijd voor wat nieuwtjes vanuit 1KC. Want wat was het spannend zo die eerste weken in ons klasje. Eventjes wennen voor ons allemaal...

De kleuters gingen ravotten in “De Hooiberg”.

Datum: 2 oktober 2016

hooibergkssept2016

Op dinsdag, 27 oktober, vertrokken we met de bus naar “De Hooiberg” in Bladel. ’s Morgens stonden er 2 grote bussen en 1 klein busje op onze kleuters te wachten. Vol spanning stapten zij in. Eenmaal aangekomen konden de kleuters hun gang gaan. Klimmen en klauteren, glijden, knutselen, in het ballenbad spelen en nog veel meer. Tussendoor konden ze zoveel drinken als ze wilden. De bekertjes werden op tijd bijgevuld met ranja of water.