Zeeklassen

Dinsdagavond: Laddercompetitie

Onze stagiaires Vincent, Fien en Stien hadden een heel leuk spel voorbereid. Onze groep van 80 kinderen (Klimop en De Verrekijker) werden in 16 gemixte groepen verdeeld. We moesten verschillende spelletjes spelen tegen de verschillende groepen. Elke groep had een leuke naam zoals: de zandkorreltjes, de garnalen, de Barkentijn, de emmer, de laarzen, de schelpen, de zeemeeuwen, de schepjes, de zandkastelen, de vissen, de wormen, de zeepaardjes, de strandjes, de zeesterren, de mosselen, de zeehondjes. De winnaar van alle spelletjes waren “de zandkorreltjes?. Dit was alweer een hele leuke avond zodat we weer blij waren dat we ons bedje zagen.

Woensdagvoormiddag: Bezoek aan De Nachtegaal in De Panne

Woensdagochtend stapten we met z’n allen op de tram richting De Panne. Daar werden we vriendelijk ontvangen door 4 gidsen die ons heel wat gingen bijleren over de duinen en de zee. 2 gidsen loodsten ons door de duinen en vertelden ons het ontstaan er van. De 2 anderen vertelden ons over de vogels aan zee en allerlei zeedieren.

Daarna mochten de kinderen in groepjes van 2 of 3 allerlei weetjes opzoeken in de tentoonstelling van De Nachtegaal. Ook dit was een zeer leerrijke voormiddag. Na gezellig buiten onze picknick te hebben genuttigd, vertrokken we met de tram terug naar De Barkentijn. Op de tram zelf kregen we van allerlei medereizigers te horen dat we zo’n beleefde kinderen bij hadden.

Juf Anit