Verkeersweek

In samenwerking met de gemeente werd er een jaarlijkse verkeersweek georganiseerd voor alle scholen van Ravels.

Praktijkoefening 4e leerjaar
Dinsdag 25/4/17 konden de leerlingen van het 4e leerjaar de theorie in de praktijk omzetten in de loods van het domein Weelde Depot onder toezicht van de politie.

Verkeersactiedag 5e leerjaar
Donderdag 26/4/17 werden voor de leerlingen van het 5e leerjaar op dezelfde plaats een 4-tal activiteiten georganiseerd. Behendigheidsparcours + velodroom, busevacuatie, dode hoek en een fietsreparatiepost en een tuimelwagen.

Het Grote Fietsexamen 6e leerjaar
Het Grote Fietsexamen is een praktijkexamen waarin we testen of de kinderen uit het zesde leerjaar klaar zijn om veilig en zelfstandig in het verkeer te fietsen. De leerlingen van het zesde leerjaar uit De Zonnewijzer (Ravels), De kleine Wereld (Ravels), Klimop (Ravels-Eel) en De Verrekijker namen deel aan Het Grote Fietsexamen van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Ze legden individueel een parcours op de openbare weg in Weelde af. Op verschillende plaatsen stonden volwassenen om te kijken of ze zich veilig gedroegen in het verkeer en alle fietsvaardigheden correct uitvoerden: rechts op de rijbaan fietsen, rechts afslaan, langs een hindernis fietsen, links afslaan zonder voorsorteren en voorrang verlenen. Tijdens de middag kwamen al deze leerlingen samen in De Brouwerij waar er een gezamenlijke picknick volgde. Om 13.00u. nam iedereen deel aan de kwis “Ren je rot” om te zien wie er het meest van de verkeersregels kende. De winnaars mochten een oorkonde ontvangen.

Meester op de fiets voor het 1e, 2e en 3e leerjaar
De Verrekijker zelf had ook nog een activiteit voor de lagere jaren voorzien. Een medewerker van SVS liet hen met het gepaste materiaal allerlei fietsvaardigheden uitvoeren op de speelplaats.