Verkeersactiedag 5e leerjaar

Op donderdag 27/4 trokken we op uitstap voor een verkeersnamiddag. We doorliepen verschillende verkeersopdrachten.

De fietsenhersteling
Was erg leuk. We moesten een ketting van een gewone fiets erop leggen. En nu weten we hoe we een ketting erop moeten leggen.

De gekke fietsen
Er waren van alle gekke fietsen. Zoals: een tandemfiets met gelijke trapper. Een fiets met een auto stuur. Een 1 wieler en een fiets met een hoog zadel. Deze proef was om je evenwicht te leren behouden.

De tuimelwagen
We kregen eerst een PowerPoint te zien met allerlei info. We konden in een demowagen ervaren hoe mensen een ongeval overkop meemaken. Dus steeds je gordel aan om erger te vermijden. Zo leerden we dat iemand die 35 kg weegt, bij een snelheid van 120km/u bij een ongeval als hij z’n gordel niet aanheeft een impact heeft van een 1600kg

Het behendigheidsparcour
Hier leerden we over hindernissen rijden, ook deden we evenwichtsoefeningen. Dus we leerden handig en veilig met de fiets te rijden, ook al liggen er obstakels op de weg.

De vrachtwagen
We mochten in de vrachtwagen plaats nemen om te ervaren wat een vrachtwagenchauffeur kan zien wanneer hij in de cabine zit. Toen we in de vrachtwagen zaten moesten we kijken of we de bekende mensen die met een foto op een bord stonden konden zien. Dus nu weten we beter waar een vrachtwagenchauffeur ons kan zien en waar niet. Het was heel leuk!!!

De bus
We moesten in de bus van de gemeente gaan zitten om een snelle evacuatie te oefenen als er eens brand ofzo uitbreekt. We gingen zitten en deden onze gordel vast. En als de chauffeur riep BRAND!!!!! Moesten we zo snel mogelijk er uit door te ritsen. We hebben het 4 keer geprobeerd, de vierde keer haalden we het in minder dan 28 seconden. Dus opdracht gelukt!