Project Gezondheid

Maandag, 5 maart 2018 was het zo ver. Toen begonnen we in de hele basisschool met het project Gezondheid. De kleuters konden al meteen genieten van een toneel gespeeld door studenten van “sport en beweging” van Thomas More. In de lagere school kreeg men in elke klas een bezoek van deze studenten. Ansie Dansie, Spierbal Boris, Mientje Vitamientje, Francien Aubergine en Daan Banaan kondigden hier aan dat gezond eten en veel bewegen toch wel heel belangrijk is en dat we de volgende weken hier aan gaan werken.

In de kleuterschool en lagere school werd er deze periode volop aan gezond leven gewerkt. Tijdens de middag konden ze allerlei beweegoefeningen doen: dansen, tikspelletjes, balspelen, hindernissenparcours, basketbal/voetbal/trefbal.

In de lagere school konden ze via deze middagspelen, met de fiets/te voet naar school en deelname aan de sponsortocht sterren verdienen om een sterrenkaart per klas in te vullen. Op het einde van het project hebben al deze klassen samen 9 sterrenkaarten vol gekregen.

Zowel de kleuter- als lagere school worden op donderdag, 29 maart 2018 beloond voor deze geweldige inzet. Er zal dan een springkasteel en een heel uitdagende waterattractie aangeboden worden. Dit alles wordt betaald door de ouderraad waarvoor dank!

Als slotmoment organiseerde men in de kleuterschool weer een Soepdag. Om 15.00u. kon men soep krijgen. De lagere school plande een sponsortocht. Jammer genoeg hebben alleen 5 en 6 deze tocht kunnen maken waarvan zij druipnat terug kwamen. De andere klassen zullen deze toch nog voor de paasvakantie ondernemen. De opbrengst van deze activiteiten gaat naar het schooltje in Lamu.

Ik ben ervan overtuigd dat dit project zeker zijn doel niet gemist heeft en dat onze kinderen zich meer bewust zijn geworden van het belang van gezond te leven.