We vliegen de ruimte in

Hé, een nieuwe juf in onze klas! Dat was voor de kleuters en de juf wel even wennen maar gelukkig waren de 2 eerste weken superleuk in de paarse klas! Samen vlogen we de ruimte in. We startten ons thema met een uitstapje naar de volkssterrenwacht Urania. We leerden daar over de verschillende planeten, de maan, de sterren en hun sterrenbeelden. Vanaf de eerste dag wisten we al heel veel over ons thema ruimte.

Toen gingen we zelf aan de slag in onze klas. Onze poppenhoek werd een echte raket met een controller om de raket te besturen. Natuurlijk moesten we ook echte astronautenpakken aandoen. We vonden het wel jammer dat we niet echt konden zweven maar we wisten ook dat het door de zwaartekracht komt. De astronauten hebben heel vaak moeten aftellen om de raket te lanceren! 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 pppppppsssssssssst, daar gaat hij dan! Er werd ook een astronautje 6 jaar! Liv was jarig en het was een dagje feest in de klas! Proficiat Liv!

We maakten ook zelf raketten en planeten in onze klas. We mochten zelf kiezen welke planeet we maakten. Sommige kozen onze planeet: de aarde en anderen kozen de protjesplaneet (Saturnus) of de ringenplaneet (neptunus). Het resultaat was supermooi! Samen vliegen we de ruimte weer uit om aan een nieuw avontuur te beginnen! Lieve groetjes van Juf Ines