Ridders en prinsessen

Ons thema: “Ridders, prinsen en prinsessen” was een thema vol fijne, fantasierijke activiteiten. We startten het thema met een mooi toneel gespeeld door de juffen. Prins Willem woonde in een groot kasteel en was op zoek naar een lieve prinses. Een hele reeks prinsessen melden zich bij de prins, zodat de hij een keuze kon maken. Nadien werd onze poppenkamer tot een heus kasteel omgetoverd, met echte prinsessenbordjes, mooie glazen, een kandelaar, echte prinsessen en prinsenkleren, een paard...

We maakten ook een mooie koets waar we uren mee door het land reden! Het was heerlijk om zien! Boven maakten de kleuters met de houten blokken en torentjes een echt kasteel waar ze met de ridders en prinsessen in konden spelen. In de boekenhoek keken we in de mooie kasteelboeken, we deden een echte prinsendans, we speelden poppenkast met een vuurspuwende draak, we maakten zelf mooie prinsessenkronen en helmen. Met het speelzand bouwden we kastelen, ... Zo zie je maar, we hebben niet stil gezeten.

Als kers op de taart was er vrijdag een echt prinsessenfeest. Eerst werden we geschminkt tot een echte ridder of prinses en daarna kregen we lekkere wafels die de mama’s voor ons bakten. Dankjewel lieve mama’s. De prinsen zochten een lieve prinses en samen deden we onze dans. Het was een heerlijk thema waar we met z’n allen van genoten hebben!

Nu een weekje vakantie en dan gaan we weer andere dingen beleven in onze klas. Lieve groetjes