Wie wil er pompoenensoep, dan heb ik een idee

Wat een werk, maar véél handen samen maken licht werk! Voor we aan de pompoenensoep begonnen, brachten we een bezoek aan de groententuin “Groentegeweld” om te zien hoe de groenten groeien die we in de soep deden. En wie woonde net voor de tuin? Ja, omi en pake van Lance, met een pracht van een tuin met een schommel in de boom en een volle appelboom. Daarvan mochten we er elk nog één plukken en opsmullen voor we terug naar school vertrokken.

In de poppenhoek oefenden we al volop tot de grote soepdag er aankwam. Hmmmm…het was weer de lekkerste soep die we ooit gegeten hadden!

Tijd voor iets helemaal anders, want... Knuf was jarig en de dag nadien onze Mil. Tijd om te feesten dus.. en onze knuffels deden gezellig mee. Geen verjaardagsfeest zonder taart, dus gingen onze bakkers aan het werk: zandtaarten in de zandbak en zoutdeegtaartjes die we mooi mochten versieren. Op de grote TV konden we in het liedje horen hoe de bakker zijn deeg maakte. Nu maken we intussen geen verjaardagstaarten meer, maar kastanjetaarten! Maar over ons herfstfeest volgende keer weer meer...