Nieuws uit de roze klas

De eerst maand van het schooljaar is weer omgevlogen, dus tijd voor wat nieuws uit de roze klas. We hebben dolle pret beleefd tijdens het thema kermis, want heel de klas was omgetoverd. We hadden een viskraam, waar we op verschillende manieren eendjes leerden grijpen en vissen. We leerden de eendjes sorteren per kleur en ook onze zelfgemaakte eendjes probeerden we te vissen, maar dat was niet altijd even makkelijk.

Nee, nee in onze klas vonden we geen smoutebollenkraam, maar wel een ijsjeskraam. De 2 verkopers in onze klas verkochten lekkere ijsjes. Njammie, wat hebben we lekker gesmuld. We hebben ook het digibord van de rode klas geleend om een filmpje te kijken over de kermis. En wat mocht er zeker niet ontbreken: een wandeling naar de echte kermis.

En jawel, na de kermis stond er weer een nieuw thema op ons te wachten... POMPOENEN. We hebben de pompoenen goed bestudeerd: de kleur, de vorm, de grootte en de binnenkant. Ons pompoenlied hebben we verschillende keren gezongen, zodat we op vrijdag klaar waren om echte pompoenensoep te maken. Wat was dat fijn, want we mochten met echte messen alle groeten in stukken snijden. Samen met alle andere kleuters hebben we gesmuld van de lekkere pompoenensoep, onze monden waren helemaal oranje aan het einde.

Groetjes uit 2 KA