Herfstmaterialen

Dag! Hier zijn we weer! We moesten jullie nog vertellen wat we allemaal in de herfst beleefden. We mochten de herfstvruchten en bladeren die we meebrachten en in het bos vonden allemaal sorteren. Ai, die prikkebolsters, daar moeten we voorzichtig mee zijn! Wie durft hem al vastnemen? Wat kan je toch veel doen met die herfstmaterialen! Rijgen, tellen, koken, scheppen, ...

Eerst bakten we verjaardagstaarten, daarna kastanjetaarten. Rikki ging op zoek naar zijn dierenvrienden in hun holletjes. Samen speelden ze verstoppertje en wij konden ook lekker gezellig wegkruipen in ons herfstkamertje boven.

Na de vakantie was Rikki erg verdrietig, want zijn witte konijnenvrienden lachten hem uit om zijn slappe oor. Rikki probeerde àlles om twee rechte oren te krijgen, maar dan lachten de andere konijnen nog harder. Toen de dokter hem vertelde dat er niets mis was met zijn oren en alle oren anders waren, bedacht hij een spelletje met zoete wortels zodat alle konijnenoren voor even hetzelfde waren. Dus, het geeft niet dat je er een beetje anders uitziet, hoor. Wij transformeerden ook even in konijnen en we konden langs de kapper gaan om ons een beetje anders te laten maken.