Thema knuffels en herfst

1,2,3! Nee, geen 3, maar wel liefst 21 knuffels kwamen op bezoek in onze klas. Wat fijn zoveel knuffels, want ze speelden ook mee. Ze klommen mee in de auto of we vervoerden hen in onze speelgoed auto’s en dat vonden de knuffels zeer plezant. In de klas bouwden we ook een knuffeltent, waar we knus met de knuffels konden spelen/rusten of knuffelen.

Welke knuffel is nu het grootst? Geen probleem, want we hadden alle knuffels met elkaar gemeten en zo vonden we al snel de grootste, maar ook de kleinste. Een echte berenkroon mocht toch ook niet ontbreken, nu hadden we zelfs meer dan 21 knuffels in de klas.

Herfst, herfst, herfst is weer gekomen.
Daar komt de wind, hij schudt aan alle bomen.
Alle bladeren vallen, de takken worden kaal.
We trekken onze jassen aan allemaal!
Dit liedje zullen jullie thuis al verschillende keren hebben gehoord, want ook in onze klas is het herfst geweest.

Wat een pret hebben we gehad in onze klas, maar we hebben ook veel geleerd. We hebben gezien welke dieren er in het bos leven en welke kleuren de herfstblaadjes hebben. Met onze handen hebben we aan de herfstvruchten gevoeld. We hebben een kabouterholletje gemaakt om in te spelen en wat een mooie kabouters zaten er in ons holletje. We hebben de stippen van de paddenstoelen geteld en er evenveel kabouters bij geplaatst.

Dag herfst, we hebben genoten van jou!
Dikke kus uit 2KA