6H bouwt een windmolen

Onder de deskundige leiding van een team leerkrachten van VTST Turnhout bouwden alle leerlingen van 6H afgelopen vrijdag een windmolen. Eerst werd er een lesje gegeven rond "groene energie" en "overbrengingen". Met deze info konden de 6H-ers aan de slag. 5 leerkrachten van VTST begeleidden de leerlingen.

Er moest geknipt, gevezen en geschroefd worden. Met een boormachine werden gaatjes in hout geboord en met een gloeidraadmachine werden plexiglasplaatjes gebogen. Er moest flink doorgewerkt worden! Na precies 2 uur was iedereen net op tijd klaar om met een afgewerkte windmolen huiswaarts te keren. Die moest eerst nog even getest worden. En ja hoor: het LED-lampje brandde!

Dankjewel VTST! Met deze STEM-workshop (Science, Technology, Engineering, Mathematics) is er bij de leerlingen van 6H vast heel wat interesse gewekt voor een technische opleiding. Iedereen kreeg alvast een diploma "techniek en engineering". Op de bijgevoegde foto's kunnen jullie zien hoeveel plezier en toewijding onze leerlingen hadden.