Sintentijd

Terwijl de Spiekpietjes ons vanuit de hoogte in de gaten hielden, deed ons thema boten zijn intrede in onze klas. Zoveel verschillende boten dat er zijn! Wij schilderden twee boten waarin eerst de kapitein met zijn matrozen uit varen gingen. Het anker en de roeispanen ontbraken niet. Eén ervan werd daarna een stoomboot met kleurrijke vlaggetjes, Pietenraampjes, pakken en zakken en de ander deed dienst als vissersboot. We dansten met onze waterpotloden en penselen over ons blad om de golven van de zee tevoorschijn te toveren. Een botenvloot maken van klein naar groot en noem maar op... Tijd voor de spiekpieten om terug te vertrekken. Want, jullie lazen het zeker wel in de krant? Sint en Piet zijn weer in't land. Er vaart een bootje op de zee en alle pieten mogen mee! Vanaf het moment die Pieten aan land komen hebben ze ontzéttend veel werk. En dat konden we merken! Wat een bedrijvigheid!

Ons kamertje werd omgetoverd tot een Sintenkamer, van waaruit de Pieten met pak en zak vertrokken over het dak, langs de trap om nét bij de schoorsteen van onze poppenkamer te kunnen. Gelukkig lagen de brave kinderen nog te slapen in hun bed.

Van de échte Sint kregen we verschillende soorten lichtjes om het nu rustig en gezellig te maken in ons donker kamertje boven. We maken het weer een beetje stilletjes, want kerst komt er aan...