Sinterkaas komt...

Laarzen, pantoffels, sportschoenen, hakschoenen en nog veel meer schoenen stonden in de groene klas. Eerst mochten we zelf onze laarsjes en pantoffels meenemen. Spetter, spetter, spat! Met onze laarsjes stapten we door de plassen en door de verf. Wat was dat leuk! Met onze pantoffels konden we eventjes gaan spelen in de klas. We konden zelfs schoenen schilderen in verschillende kleurtjes, maar met onze eigen schoenen mochten wij dat niet!

‘Opstaan, opstaan Zwarte Piet!’, zo klonk het de voorbije week! Wie kwam er nu op bezoek in onze klas? Ja, Sinterklaas en zwarte Piet! Wie is Sinterklaas nu eigenlijk? Hoe ziet Sinterklaas en zwarte piet eruit? Wat komen die doen? Dat weten wij nu allemaal! Wij hebben ons ook verkleed als een echte sinterklaas met een mijter, witte handschoenen, een mantel en natuurlijk een echte staf. Sommige speelden zwarte piet met een echte pietenmuts op. Pakjes gooien, pakjes gooien deden de pieten door de schoorsteen!

Joepiejoepiejee, Sinterklaas kwam ons ook een bezoekje brengen! Wij zijn niet bang van zwarte piet en Sinterklaas want we mochten al een handje geven. De pieten hadden veel snoepjes in hun zak, mmm pepernoten en letterkoekjes! De sint bracht voor onze klas ook leuke cadeautjes waar we lekker mee kunnen spelen! Samen met Sinterklaas en de zwarte pieten dansten we op het liedje opstaan opstaan, zwarte piet! Dat was een leuke dag! Wil je nog meer genieten van het bezoek van de Sint en de avonturen in het groene klasje? Kijk dan snel naar de foto’s! Groetjes, Juf Chris & Juf Ines