Van een hoed naar een ei

In aanloop naar carnaval begonnen we met de hele kleuterschool rond het thema hoeden. Een toneel van een mannetje met een oude hoed die op zoek was naar een nieuwe, was de start van deze week. Een rakethoed, een vissenhoed, een bloemenhoed, een piratenhoed, ... en nog zoveel andere hoeden. Geen enkele hoed was goed genoeg voor mannetje. Gelukkig konden onze kleuters wel kiezen en werden er in de hele school hoedjes geknutseld.

We deden spelletjes met de hoeden, konden er eentje gaan kopen in de hoedenwinkel of ons zomaar even verkleden. Na de hoeden – week, konden we ons volledig uitleven in mega-mindy, piet piraat, superman of prinses. We kleefden confetti, maakten slingers en hadden veel plezier. De laatste vrijdag was Bertje er met zijn droom. Hij droomde van het circus met twee clowns: Pi en Po, een tijger, een indiaan en nog zoveel meer. Er waren zelfs heerlijke wafels in de droom van Bertje

Na de vakantie was het thema huizen aan de beurt. We schilderden het huis van een vriendje, maakten een huis met de clicxs, de blokken en de duplo. We puzzelden huizen na in de vorm van een theekan, een dino of een schoen.

De volgende twee weken werkten we samen met de hele school rond het thema de Wereld. We deden veel activiteiten samen met de lagere school en genoten vooral van de mama’s en papa’s die in onze klas kwamen vertellen, koken of voorlezen. Dankjewel hiervoor.

De week voor de paasvakantie speelden we jakkiebakkie kippenkakkie en Keetje Kakel. Ook schilderden we kippen, maakten we wentelteefjes, knutselden we paasmandjes en kregen de verhalen van Kip Kakelbont, Kippiekip, Dottie enz te horen. En natuurlijk niet te vergeten! We keken uit naar de paasklokken!!!