De Sint en zijn Pieten op bezoek

De hele week keken onze kinderen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Vrijdagochtend, 2 december 2017, zagen we in de verte al een koets met paard aankomen waarop de Sint al wuivend ons tegemoet kwam.

Even later hoorden alle kleuters en de kinderen van het 1e t/m het 3e leerjaar in de hal van de kleuterschool wat de Sint te vertellen. Hij had de weg naar De Verrekijker toch al weer wat gemakkelijker gevonden dan de vorige jaren. De Zwarte Pieten spraken allen een vreemde taal: er waren Duitse, Italiaanse, Franse en Engelse Pieten bij. Zij hadden het hele jaar geoefend om toch ook al wat Nederlands te spreken. Maar ze kwamen dus uit verschillende landen van de wereld.

We zagen ook wel dat zowel de Sint als zijn Pieten verschrikkelijk jeuk in hun haren hadden. Er zat niets anders op dan een aantal kriebelmoeders erbij te roepen om hun hoofden te controleren op luizen. Luizen hebben zij niet gevonden maar wel peperkoeken in hun haar. Blijkbaar hadden de Pieten de vorige dagen pepernotengevechten gehouden waardoor er heel wat pepernoten in hun haren zijn blijven hangen. Gelukkig waren er onze kriebelmoeders die ze van de jeuk hebben verlost.

De Sint en zijn Hoofdpiet hebben aan elke klas een bezoek gebracht en bracht kadootjes mee. Daar waren onze kinderen weeral heel blij mee. Dit kunnen ze in de klas heel goed gebruiken. Een paar Pieten hebben zelfs ook aan het kleuterturnen meegedaan wat ook heel plezant was.

Helaas moesten we op het einde van deze fijne dag weer afscheid van hen nemen. We hopen de Sint en zijn Pieten volgend jaar weer opnieuw in onze school te verwelkomen. Dank je wel aan de koetsier, Sint en zijn Pieten! Ook dank aan Kathleen en Suzan van de Ouderraad die deze dag vlot deden verlopen.