6H naar Peru

We werden met auto’s naar het station gebracht en daar hebben we de trein genomen naar Antwerpen-Berchem. Daarna zijn we te voet naar Studio Globo gewandeld. Daar moesten we ons vliegticket laten afstempelen en konden we met het vliegtuig vertrekken naar Peru. Er is een deel van onze klas naar Lima geweest en het andere deel naar Pataypampa (een dorp in het Andesgebergte).

In Lima moesten we producten verkopen en dingen maken. Ximena en Maud maakten empenada’s en Vic had een kruidenierswinkeltje. Elias en Julie runden een internetcafé. Het was er wel anders dan hier maar je had ook wel gelijke dingen.

In Pataypampa hebben we aardappelen geoogst en soep gemaakt. Daar is het wel heel anders dan hier. We hebben ook andere kleren mogen aandoen van daar. Iedereen kreeg ook een Peruaanse naam. De Alfarada (Nena) en de Alfarado (Arne) hebben ook nog een offerfeest georganiseerd. De bewoners van Lima waren er ook bij. Daarna mochten degene van Pataypampa nog bij die van Lima gaan kijken en die van Lima naar Pataypampa. Iedereen was tevreden! Het was een fijne dag!