Nieuws uit 3KK

Nu de laatste maand van het schooljaar erg dichtbij komt leek het mij hoog tijd om nog eens van ons te laten horen. Na de carnavalvakantie werkten we rond verhuizen omdat Yano onze school zou verlaten en naar Beerse ging wonen. Dit vonden we allemaal heel spijtig maar gelukkig komt hij morgen nog eens op bezoek. We brachten foto’s mee van ons huis en beschreven ze zo dat ons vriendje het kon naschilderen.

Daarna was ons project van de wereld waarin we verder keken dan het vertrouwde Weelde en zo weer veel opstaken. Hier brachten we ook een bezoek aan de oliemeulen waar we prachtige reptielen zagen en spinnen en slangen zelf mochten vastnemen. Ook brachten een aantal leerlingen van andere klassen een bezoek aan ons en deden we samen allerlei leuke dingen. Als afsluiter maakten we lekkere soep die door de ouders na schooltijd kon gekocht worden ten voordelen van Lamu. Een groot succes waarvoor nogmaals dank.

Het tweede trimester sloten we af met thema Pasen, een super gezellig paasfeestje en heerlijke paaseitjes. Het laatste trimester ging zo weer van start samen met de lente. We maakten een tuincentrum in de klas nadat we er een bezochten. We zaaiden allerlei zaadjes en hielden het resultaat nauwlettend in de gaten. Verder bekeken we wat voor prachtigs er in de natuur gebeurt tijdens deze periode.

Naar aanleiding van moederdag mochten mama’s, moeke’s, oma’s, moemoe’s een bezoek brengen aan onze klas om met ons iets leuks te doen. Jammer genoeg kregen we hier zeer weinig reactie op waardoor we zelf aan de slag gingen. We knutselden iets moois voor onze mama en maakten een restaurant in de klas. We bakten allerlei lekkere dingen met de juf en enkele grootmoeders.

Toen kwam ons project rond verkeer waarbij de agent nog eens kwam oversteken met ons. We naman onze fietsen mee naar school en reden hier lustig mee rond. Ook onze jaarlijkse sportdag en schoolfeest vielen in het project en werden weer een groot succes. Het belangrijkste wat nu nog voor de deur staat is de overgang van de kleuterschool naar de lagere school. Volgende week beginnen we eraan en we voelen de spanning al langzaam stijgen. Wat gaat dit worden?????? Volgende keer weten we meer...

Groetjes van 3KK en juf Kristien