Nieuws uit 3KK

Het nieuwe jaar is al weer een tijdje bezig dus willen we jullie nog eens laten meegenieten over wat er allemaal gebeurde in onze klas. Na de vakantie verwelkomde we een nieuw meisje in ons midden. Welkom Surwat, we wensen jou en je gezin een mooie tijd in onze school. Ondertussen voelt ze zich al goed thuis en lijkt het net of ze er altijd al bij was.

We begonnen met het thema vormen en aan het einde van de week was geen enkele driehoek, vierhoek, rechthoek en cirkel nog ongekend voor onze kleuters. Daarna was het de beurt aan cijfers. Een aantal waren er natuurlijk al zeer gekend maar hoe zien er die ook weer uit en het schrijven ervan is ook niet altijd gemakkelijk, de bedenker van de 6 en 9 had het verschil misschien toch wel een beetje duidelijker kunnen maken??? Ondertussen zijn ze nog niet allemaal zo gekend maar we zijn op goede weg.

Na 2 toch wat serieuzere thema’s was het de beurt aan iets anders: dinosaurussen. De kleuters waren zeer betrokken bij het thema. Ze brachten vanalles mee van thuis zoals boeken, dino’s in allerlei vormen en maten, ... Er verscheen een dino grot in de klas en we leerden ook vanalles bij over deze interessante dieren die al lang uitgestorven zijn. Er was zelfs een dino ei in de klas dat stilaan uitkwam. Toch wel wat teleurstelling toen er geen echte baby dino uitkwam.

Omdat er bij veel van onze kleuters op dit moment de eerste tanden beginnen uit te vallen leek ons ‘tanden’ ook wel eens een toepasselijk thema. We maakten een echte tandartsenpraktijk in de klas en een tandartsassistente kwam vertellen hoe we onze tanden moeten verzorgen en welk belang dit heeft. We poetsten samen onze tanden en testten daarna of we dit goed hadden gedaan dmv een tabletje. Onze mond kleurde fel roos op de plekken waar nog restjes vuil zaten. Het was interessant om te zien en over het algemeen deden we dit al goed. We bespraken ook dagelijks wie wanneer zijn tanden had gepoetst, de soorten tanden, maakten tandenpotjes, discussieerden over ‘of de tandenfee nu wel echt bestond of niet’ en nog veel meer.

In de aanloop naar carnaval speelden de juffen voor alle kleuters het verhaal van mannetje vindt een hoed en van hieruit werkten we rond hoeden. Alle kleuters brachten hoeden mee waarmee we een hoedenwinkel maakten, iedereen kon kiezen om een bepaalde hoed bij een juf te gaan maken en zo gingen we over naar het thema carnaval waarbij de verkleedkleren boven werden gehaald, bakken met confetti verschenen en nog veel meer... Met als hoogtepunt het carnavalsfeest op vrijdag waarbij iedereen weer prachtig verkleed naar school kwam. Nadat we een kleine modeshow deden waarbij we elkaar konden bewonderen speelden de juffen samen een carnavalstoneel voor alle kleuters waarna de helpende handen ons trakteerden op heerlijke wafels, waarvoor onze dank. Na de middag nog wat feesten in de klas en de carnavalvakantie kon beginnen.

Geniet allemaal van een deugddoende vakantie en veel groeten van de kleuters van 3KK en juf Kristien.