Lentemaanden in 3KA

Ook na de vakantie hebben we niet stilgezeten! In onze klas genoten we van de lente. We bezochten tuincentrum pelkmans en zaaiden zelf in onze klas zonnebloemen en allerlei andere kruiden. Ook smulden we onze eigen tomaatjes op. Naar aanleiding van moederdag waren er mama’s en oma’s die in onze klas langskwamen om mee te bakken, een spelletje mee te spelen, iets van hun beroep te laten zien zoals de mama van Bent of de mama van Lieze, of zelfs een massage te geven. Hoe heerlijk hebben we hiervan genoten. We hadden ook een heus restaurant in onze klas. Daar konden onze kleuters met een bonnetje een toast met kaas, choco of confituur gaan eten. Natuurlijk bestellen bij de ober en nadien zeker niet vergeten af te rekenen. Ze kregen ook een bonnetje om in het restaurant van Juf Kristien te gaan eten. Leuke dagen waren dat! Minder leuk was de afwas misschien, maar toch lukte dit aardig!

Ook dit jaar kregen we in het thema verkeer weer bezoek van politie Wim. Deze leerde ons nog eens hoe we moesten oversteken. Nadien mochten we dit dan “alleen” doen. Niet alleen spannend voor onze kleuters, maar zeker en vast ook voor juf An. We fietsten er die week lekker op los en konden een parcours doen over de terrasjes, langs het paadje en zo terug de speelplaats op.

Vorige week begonnen we alvast een beetje te oefenen voor het eerste leerjaar. We leerden Zoem de Bij kennen en gingen al een wenboekje maken samen met de kinderen van het eerste leerjaar. Deze week volgen dan nog een keertje een contract gaan maken in het eerste en mee gaan spelen op de grote speelplaats. De laatste drie weken van het schooljaar gaan we nog genieten van water, zand, vakantie en natuurlijk ook al een beetje poetsen...