Lieve konijntjes en zieke kleuters in onze klas

De voorbije weken vlogen voorbij. We leerden over konijnen en hun holletjes. Ook hebben we geleerd wat een dokter allemaal moet doen om een zieke patient weer beter te maken!

Plots springen 15 kleine konijnen en één groot konijn de klas binnen. Ze konden springen in het rond, heel hoog en laag, terug weer op de grond! Ze gingen zich verstoppen in holletjes. En de mama en papa konijnen zorgden voor hun kindjes. We maakte lange oren, net zoals het konijn dat bij ons op bezoek kwam. Jaah, we hadden een konijn op bezoek en we waren onder de indruk. Hij was grijs, lekker zacht en was héél groot! Sommigen durfden het konijn 'beertje' al te aaien! Dat was leuk!

En op een morgen stond Jules helemaal vol rode vlekjes. Wat was dat?! Jules was ziek! Hij had de windpokken en moest thuis blijven. Hij mocht niet naar school en daarom zorgden onze dokters voor onze zieke Jules in de poppenhoek. We leerden een spuitje geven, medicijnen kopen en aan de zieke geven, de oren onderzoeken, bloeddruk meten, ... We kunnen het allemaal! Kijk maar mee!

Zoals je ziet kan ik super trots zijn op alle kleuters! Nu ik niet meer langer jullie juf ben wil ik jullie verder héél veel succes wensen bij de nieuwe lieve juf, Jill! Kleine vriendjes, jullie zijn toppie!

Liefs en héle dikke zoenen,
Juf Marjolein