Een kleurrijke boel...

Na onze welverdiende uitstap naar Raf en Otje, toonden Prop, Strook en Mevrouw Schaar ons hoe je gemakkelijk papier scheurt en knipt. Het experimenteren in onze knutselhoek kon beginnen! Zoveel verschillende soorten papier, oneindig veel ideeën! Onze klas werd hoe langer hoe kleurrijker. Wimpie kreeg elke dag een andere kleur van neus en vertelde ons nadien zijn kleurbelevingen onderweg naar de regenboog. Schaar, Beer en Ballon vonden het helemaal niet fijn in de donkere koffer van Meneer Schaar en ontsnapten uit het atelier, op ontdekking in de mooie wereld. Na het verhaal van Klein Wit visje toverden we ons donker kamertje om in een gezellig onderwateraquarium. En... Holle Bolle Gijs lustte al het papierafval rond de school!

Nadien arriveerde er een Mannetje met een versleten hoed op school. Hij moest op zoek naar een nieuwe. Een vissenhoed? Nee, te nat! Een taarthoed? Nee, te lekker. Een rakethoed? Nee, te snel. Mannetje, die hoge hoed die past je wel! De 5 ateliers openden hun deuren om een hoed naar keuze te knutselen. Wat een gedrevenheid!

Tijdens de hoeden- en carnavalsweek veranderde onze poppenhoek in een carnavalswinkel, mét popcorn -en frietkraam, kapsalon en sminktafel. Op het podium oefenden onze kleuters al vast hun act in en in de bouwhoek konden we nét zo hard werken aan de carnavalswagens als onze papa's altijd doen (zonder de pintjes dan!) Als afsluiter genoten we van een waar carnavalsfeest met optreden van ons huiscircus en overheerlijke wafels van onze bakmama's. Dankjewel!!!