Gezelligheid met Kerst en een spetterende start in 2017!

Enkele foto’s zijn nog van onze gezellige kerstdagen waar we een kerstmarkt in de klas hadden. De kleuters hadden een bonnetje om in het marktkraampje een warme chocomelk te gaan kopen met een koekje. Ook de kleuters van juf Martine waren op bezoek in onze klas en werden geholpen door echte verkopers. Het was superleuk om te zien! Nieuwjaarsbrieven werden nog geoefend en natuurlijk mocht een bezoek aan de kerststal ook niet ontbreken. Met nog een sfeervol kerstfeestje met leuke kadootjes erbij, kon de kerstvakantie beginnen.

Ondertussen is de eerste maand van 2017 ook al achter de rug en kunnen we al terugkijken op een maand vol met vormen en getallen. Getallen schrijven, tekenen, vol kleven, vormenmonsters maken, sorteren, bouwen, …

De volgende twee weken werd onze klas bewoond door allerlei dino’s. De kleuters maakten met lijm, zand en verf een dinohuid na, ze zochten in ijsblokken naar kleine dino’s en letters en genoten van spelen met de dino’s, een vulkaan en lavastenen.

Daarna begonnen we naar aanleiding van alle wiebeltanden in onze klas aan het thema “de tandarts”. Onze poppenhoek werd een tandartspraktijk met tandenborstels, tandpasta, flosdraad, spiegels, … We kregen ook bezoek van een tandartsassistente en Kees de krokodil die aan onze kleuters kwamen vertellen hoe je je tanden moet poetsen.

Nu kijken we nog uit naar ons volgende thema: hoedjes en carnaval!