2KKI in januari

We startten in onze klas het nieuwe jaar met het verwelkomen van een nieuwe jongen in onze groep, Ziyad. Hopelijk voelt hij zich vlug thuis in onze klas. Wij probeerden daar alvast voor te zorgen.

Als eerste kwam Rikki gezellig spelletjes meespelen en van hem leerden we dat samenspelen véél fijner is dan ruzie maken of alleen aan de kant blijven staan. Samen met Rikki zochten we de juiste letters bij elkaar, telden we er op los en plakten we er de juiste getallen bij. We speelden zelf échte konijnen in een konijnenhok na nadat we goed gekeken hadden naar het reuzekonijn en het konijn van June dat op bezoek kwam. In onze spelletjeshoek speelden we onze favoriete gezelschapsspellen en helemaal fijn werd er toen er enkele mama's kwamen met spelletjes van thuis! Dankjewel mama's dat jullie hier even de tijd voor namen!

Toen moesten onze zintuigen aan het werk. Wat je daar allemaal mee kan! We kunnen bijvoorbeeld véél meer dan alleen maar kijken met onze ogen. Met onze blote voeten over de eilandjes gaan en dansen in de glibberige verf was ook een prikkelende gewaarwording. In de zaal en ons kamertje konden we terecht in de dokterspraktijk wanneer we ons niet zo lekker voelden. Het is écht wel belangrijk dat we ons lijfje goed verzorgen. Kortom, we leerden ons hele lijfje gebruiken en kennen op alle mogelijke manieren. Een échte ontdekkingstocht...