Een blik uit de gele klas...

Jullie zijn zeker benieuwd naar wat onze kleuters de afgelopen weken hebben beleefd in onze klas. Wel, we zijn in bad geweest en hebben elkaar goed gewassen, dat deed de mama van Benjamin ook. Dat zagen we in het toneel van het prentenboek 'Raf'. Raf deed nog veel meer, kijk maar!

We zochten bomen vlakbij de school en vonden herfstschatten zoals kastanjes, bolsters, takjes en nog veel meer! Daarna konden we naar de zelfgemaakte nootjeswinkel. Terug thuis (in de poppenhoek), konden we samen nootjes smullen! Onze klas werd ook even een bos, VOL met blaadjes. Het was veel maar heel leuk werk om dat allemaal op te vegen!

In het bos wonen eekhoorntjes, egels en konijnen... Wij maakten een holletje voor de konijntjes van de klas. We mochten er boekjes in lezen en voelden aan allemaal zachte dingen, net zoals konijntjes! We stempelden een konijntje met echte frietjes.

Plots stond er een reuze grote doos in de klas. Weet je wat er in zat? Een kleine doos! En weet je wat er in zat? Veel nog kleinere doosjes! De dagen daarna zat er telkens iets anders in de doos: witte handschoenen, een witte baard, een mijter, zwarte krulletjesharen, een zwarte pietenmuts, ... Zo leerden we wie sint en piet zijn. En al snel konden we zelf goede hulppieten en een echte Sinterklaas zijn.

Nelly, Emma, en Faye mochten al 3 kaarsjes uitblazen... HIEPERDEPIEP HOERA!!!