Dieren in de klas

In het eerste leerjaar leren we al twee weken over dieren. We kunnen de dieren in 4 groepen delen. Zo hebben we de vogels met hun veren, de vissen met hun kieuwen waardoor ze onder water kunnen ademen, de zoogdieren die geen eieren leggen en de restgroep. Wist je trouwens dat mensen bij de zoogdieren horen? En wist je dat alle dieren, behalve de zoogdieren, eieren leggen?

We leerden ook al over de delen van het ei en deden er leuke proefjes mee! Vraag maar aan ons hoe je weet wanneer een ei rauw of gekookt is. Of waarom je een ei niet kan stuk knijpen. Wij kennen er alles van.

Om deze lessen extra leuk te maken, nodigden we bij 1IG dieren uit in de klas. Op 24 januari kwamen er 2 honden, een poes en een konijn in de klas. Het zijn allemaal zoogdieren. Ze hebben haren, 4 poten en worden levend geboren. Toch zagen ze er anders uit. Zelfs de honden waren niet hetzelfde. Falco, de hond van Annabel, was heel groot en Breezer, de hond van Seth, was klein. Het konijn van Matts, Snoepje, was reuzegroot! Hij paste bijna niet in de doos. En de poes van Neele, Lloki, bleef veilig in zijn bench zitten. Nadat de mama’s even uitleg gaven over de verschillende dieren, mochten we vragen stellen, de dieren aaien en zelfs wat snoepjes geven. Sommigen onder ons durfden Breezer zelfs op hun schoot te zetten. Dat was super tof! Het was een fijne kennismaking met de dieren!