Thema De Wereld in 3KA

Baboesjka, pierogi, dim sum, sarong, tak, ... Allemaal wereldse woorden die voor onze kleuters helemaal niet meer vreemd in de oren klinken. In ons thema de wereld, leerden we een beetje Grieks en een beetje Pools spreken... Wisten jullie dat je in het Grieks tegen ‘ja’, eigenlijk Né moet zeggen?

We aten heerlijke Poolse, Griekse en Thaise lekkernijen en probeerden deze laatste zelfs met stokjes te eten! We zagen slangen in een fles, werden stoer en lieten een vogelspin op onze hand kruipen. We dansten samen met de kinderen van het eerste leerjaar de cowboydans en speelden een zelfgemaakt werelds spel met de meisjes en jongens van het vijfde. Ook genoten we van een verhaal van de knappe lezers uit het tweede leerjaar. Als kers op de taart, leerden de leerlingen van Juf Heidi ons ook het dansje van ons liedje ‘de wereld’.

Op donderdag sneden we groenten en maakten we heerlijke soep die we dan verkochten voor de kinderen van het schooltje in Lamu. Dankjewel aan alle mama’s, papa’s en iedereen die mee geholpen heeft!