Hallo allemaal

Op maandag 13 maart startte we met de hele school aan een nieuw project 'de wereld'. En ja hoor, ook wij deden hieraan mee. Onze juffen werkten met ons rond het boekje 'maan heeft verdriet'. Wil je weten hoe dit verloopt? Lees dan zeker verder!

Op maandag zongen we met de hele school samen een liedje over de wereld. Dat was voor ons wel even spannend, maar wat deden we het goed. De juf vertelde ons daarna het verhaal van maan heeft verdriet. Dat gaat over een olifant die de maan een kusje wil geven maar hij kan er niet bij. De maan is verdrietig... Gelukkig zijn daar de ijsbeer, tijger, olifant en muis! Ze helpen elkaar en klimmen op elkaars rug en dan... kunnen ze bij de maan. Wat zijn ze blij! Een dikke zoen voor de maan en er komt plots een glimlach op zijn gezicht.

Voor ons was het elke dag weer spannend. Want we knutselden met z'n alle ook deze dieren. Elke dag was het weer afwachten of de dieren die we aan ons raam maakten wel bij de maan konden. En ja hoor! Op vrijdag was het eindelijk gelukt! Joepieeee!

Verder konden we weer lekker experimenteren met allerlei materialen in ons klasje: gekleurde rijst, hooi, maïs, knuffeltjes, zand met diertjes, takken, ... De tweede week leerden we op een Djembé spelen, dat is een speciaal muziekinstrument uit Afrika. Het lijkt wel op een trommel! Juf An Se gaf ook een voorstelling over Lamu en het schooltje waar we geld voor hebben ingezameld. Wauw, we hebben zo goed geluisterd! Hopelijk kunnen we deze kindjes goed helpen met de centjes die we hebben ingezameld na onze geweldig fijne soepdag. Het was een groot succes en ook wij hebben ervan genoten. Dankjewel allemaal voor jullie steun!

Op vrijdag kwam de papa van Emir het verhaaltje van maan heeft verdriet voorlezen in een andere taal. Een beetje gek voor ons, maar we vonden het wel heel leuk. Dankjewel papa van Emir!

Zo, veel kijkplezier met de foto's!
Liefs
Juf Chris & juf Mandy