1KC op bezoek bij de kalfjes van de familie Caers

Wat hebben we een warme zomerweek achter de rug. Spijtig genoeg kon door dit warme weer onze uitstap naar het hegse stalleke niet doorgaan. Toen we dit aan onze ouders vertelden kwam de mama van Marieke met het voorstel om met ons klasje naar hun kalfjes te komen kijken. Wauw, dat vonden wij natuurlijk een super leuk idee!

Onze kindjes waren allemaal teleurgesteld toen ik vertelde dat we niet naar het hegse stalleke konden gaan. Maar toen ik zei dat we naar de boerderij van Marieke gingen, zag ik bij iedereen weer een grote glimlach verschijnen. Wat keken we ernaar uit! Maar wat zijn kalfjes eigenlijk? Gelukkig wisten wij dit al wel, het zijn babykoetjes! Dus op dinsdag stapten we in de bus op weg naar Marieke. Eenmaal we daar aankwamen had Marieke samen met haar mama al enkele hooibalen onder hun afdak gezet. Hier konden we met z'n alle picknicken nadat we bij de kalfjes waren geweest. Nog even wachten op juf Chris en dan kunnen we richting de stallen. We moesten wel stil zijn, anders zouden de kalfjes van ons schrikken. We mochten ze drinken en eten geven en ook zachtjes aaien. Wat zijn ze lief! Onze kapoenen deden het super goed, want er was niemand bang. Een dikke duim voor jullie allemaal hoor!

Wat hebben we genoten. De wind waaide lekker onder het afdak. Zo hadden we het toch een beetje fris. We mochten na onze picknick ook nog op de trampoline springen en voetballen. Dankjewel aan de hele familie dat we bij jullie mochten langskomen! Voor ons was het zeer geslaagd!

Lieve groetjes
Juf Mandy