Bezoek 't Groenhof

Maandag 8 mei zijn we met het eerste leerjaar op bezoek geweest in ’t Groenhof. Dit is een super, leuke kinderboerderij in Pulle. We zijn de dag gestart met een workshop: ‘brood bakken’. We kregen allemaal een potje met bloem in. Paulien (onze toffe begeleidster) en de juffen deden er nog water, gist en een lepeltje suiker bij. Kneden maar... tot we een mooie bal hadden. Dit was wel niet zo gemakkelijk want het deeg bleef aan onze vingers kleven. Deze bal deden we dan in een vormpje, nog van boven wat schuine strepen op, in de oven en ons broodje was gebakken! Mmm, lekker…

Daarna kregen we een rondleiding van Paulien bij de dieren. Er waren geiten, kippen, schapen, hangbuikzwijnen, ganzen, eenden, konijnen, paarden en ezels. Overal mochten we bij in de wei komen en de diertjes aaien. Wat vonden we dit fijn! Tijdens de middag aten we onze boterhammen op en kregen we lekkere verse groentesoep.

In de namiddag maakten we een ritje op de pony’s, borstelden we de paarden, reden we met de go cars en speelden we met de konijnen. Als afsluiting van de dag gaven we de dieren eten zoals oud brood en graan.
Wat hebben we genoten van onze boerderijuitstap! Het was een fantastische dag!