Nieuws uit 3 KK

De eerst trimester van ons laatste schooljaar als kleuter zit er alweer bijna op en we hebben zeker niet stilgezeten…

Nadat we vanalles leerden over spinnen maakten we een reis met Raf de giraf rond de wereld. We leefden erg mee met Raf die plotseling spoorloos verdwenen was en Benjamin die verdrietig thuis achterbleef. Het resultaat hiervan hebben jullie hopelijk allemaal kunnen bewonderen op ons ouder en grootouderfeest waar jullie massaal aanwezig waren.

Toen dit achter de rug was de herfst al duidelijk merkbaar en maakten we een herfstwinkel in de klas waar allerlei herfstvruchten verkocht en gekocht werden. We deden hier ook allerlei spelletjes mee en knutselden mooie herfstknutselwerkjes. Het hoogtepunt van dit thema is jammer genoeg (letterlijk) in het water gevallen vanwege het regenweer. Het bos is prachtig in deze tijd van het jaar maar met regenweer kunnen wij er weinig van genieten.

Hierna voelde we stilaan een warme wind vanuit het zuiden waaien die de komst van onze goede vrienden aankondigde. In deze aanloop verscheen er in onze klas al op allerlei plekken een spiekpietje die alles nauwkeurig in de gaten hield. We maakten een schoenenwinkel in de klas waar een waaier van aanbod was met allerlei soorten schoenen die uitvoerig bekeken, gekocht, gepast en verkocht werden. Ook mochten we deze eens schilderen, sorteren en probeerden we al eens om veters te strikken, wat erg moeilijk bleek.

Toen we uiteindelijk onze schoenen omvormden tot stoomboten konden we er niet meer omheen… De Sint was in het land en dit ging bij niemand ongemerkt voorbij. De verhalen waren eindeloos en de cadeautjes, snoepgoed en bezoekjes leefden bij iedereen. Onze zithoek werd een stoomboot en met een schoorsteen in de klas met de bijbehorende verkleedkleren oefenden we alsof we echte pieten waren.

Het ongetwijfelde hoogtepunt van deze periode is het bezoek waar we zo lang naar uitkeken. De Sint met zijn pieten bij ons op school…de pret kon niet op. Met de stoomboot richting Spanje keerde stilaan de rust terug in onze klas en genoten we van al het mooie speelgoed dat we gekregen hadden.

Ook werd het tijd om de Kerstboom boven te halen die we helemaal alleen (of toch bijna) in elkaar puzzelden. We versierden hem samen, net als de rest van de klas en als we het nu lekker gezellig maakten met enkel de kerstlichtjes werden we allemaal (even) rustig.

We maakten ook prachtige kerstknutsels, luisterden naar kerstmuziek, leerden onze nieuwjaarsbrief, bouwden een super kerstfeest met echte pakjes voor iedereen en als laatste brachten we een bezoek aan de kerststal van ons dorp en dronken heerlijke chocolademelk bij een lekker stukje cake.

Nu is het tijd om samen een gezellige Kerst te vieren en het jaar af te sluiten. We zien elkaar weer in 2017.

Fijnen vakantie en prettige feestdagen!
De kleuters van 3 KK en juf Kristien