Project De wereld 2KM

We beleefden twee heerlijke, boeiende, leerrijke en fijne weken rond het project ‘De Wereld!’. Wat we zoal deden? Dàt lees je hieronder! We startten dit thema met het verhaal in het boek ‘Ik voel een voet!’. In het boek sliepen de dieren samen in een hangmat tot één van hen een vreemd geluid hoorde. Ze vielen uit de hangmat en gingen op onderzoek! Ook in onze klas installeerden we een hangmat. Niet zo eenvoudig hoor om in zo’n wiebelend ding te kruipen, maar wel “ZALIG” zodra je erin ligt! We speelden poppenkast met de figuurtjes uit het boek, maakten zelf prachtige fantasievogels en werkten met wasco’s en zwarte ecoline. Dat resultaat hebben jullie waarschijnlijk al bewonderd aan de raam van onze klas.

We gingen op uitstap naar het dierenpark, bezochten een Egyptisch restaurant waar we lekkere pizza aten en een Egyptisch koekje kregen. Verschillende mama’s maakten nog méér lekkere gerechtjes uit andere landen! Mmm... Lekker hoor! Binc bracht een grote doos mee met allerlei spullen uit andere landen. De maskers maakten veel indruk op onze kleuters, dus gingen we er zelf ook ééntje ontwerpen.

We dansten met de leerlingen van het vijfde leerjaar... echt fijn was dat! De leerlingen van het tweede leerjaar kwamen voorlezen in onze klas. En, ja hoor, geboeid dat we met z’n allen waren! Ook de foto’s van juf An Segers uit Afrika lieten een diepe indruk na op onze kleuters. Oh juf, kijk, hebben die echt geen schoenen? En ook geen speelgoed thuis of op school? Ongeloof en bezorgdheid alom! Dus werd er donderdag samen met alle kleuters soep gemaakt én verkocht ten voordele van het schooltje in Lamu. Het werd een gezellige, sfeervolle afsluiting van ons project.

Dankjewel aan allen: voor het materiaal, jullie bijdrage, de tijd die jullie voor ons vrijmaakten, ... Samen hebben wij er een mooi project van gemaakt!